Haberler

    Cadillac'ın İlk Hibrid Arabası ELR

    Güncelleme:

    Amerikan otomobil markası Cadillac'ın hibrid araba modeli ELR piyasada.

    Amerikan otomobil markası Cadillac'ın hibrid araba modeli ELR piyasada.

    ELR ilk olarak 2013 yılının başında duyurulmuştu, sonbaharında da 76,000 Dolar'lık fiyat etiketi açıklandı. Bu yıl piyasaya çıkan hibrid ELR, özellikle Chevrolet Volt ve Tesla ile rekabet edecek.

    Cadillac ELR'nin ön tekerlerinde iki adet 135 kW gücünde motor var ve elektrik gücü sağlayan batarya boşalmadan önce yaklaşık 60 kilometre yol gidebiliyor. Daha sonra araç gaz jeneratörüne geçiyor ve yola devam ediyor. Ayrıca frenleme sırasında bataryanın bir kısmı doluyor.

    Aracın performans artırmak için spor modu veya yokuşlu dağ yolalrını kolay geçmek için dağ modu gibi özellikleri mevcut. Fakat ELR'nin en önemli özelliği, elektrik motorunun sağladığı ani torkun tekerleklere aktarımı ile arabanın çok atak olması.

    Deri iç döşemeleri ve navigasyon sistemindeki ilginç dokunmatik geribeslemeli ekranı ile ELR sürprizlerle dolu gibi gözüküyor. Tabii bunların hepsi fazladan bir 76,000 Dolar verecek kadar rahatsanız mümkün. Cadillac ELR şimdilik sadce ABD'de satışta, Avrupa için henüz bir tarih belli değil.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Nicola Tesla Chevrolet Cadillac Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title