Haberler

    Avg, Antivirüs Uygulamasını Böyle Savundu!

    Casus yazılım damgasını yiyen dev antivirüs yazılımı, kendini işte böyle savundu...

    AVG'nin Windows Phone 7 için yayınladığı ücretsiz antivirüs tarayıcısı hakkında alevlenen tartışmaların ardından güvenlik şirketi, kendini savundu. Mobil virüs tarayıcısının kullanıcının konumunu takip ettiği, telefonun modelini ve e-posta adresini AVG sunucularına gönderdiği söyleniyordu. Bazı kullanıcılar ise henüs virüse sahip olmayan bir işletim sisteminin virüs tarayıcısına olan ihtiyacını sorgulamıştı.

    Bu gelişmelerin üzerinden AVG, Microsoft tarafından incelenmek üzere Zune Marketplace'den geri çekilmişti. AVG ise web sitesinde yaptığı bir açıklamada uygulamanın konum bilgisi topladığını kabul etti, ancak bunun telefonun kaybolduğunda telefonu bulmaya yönelik olduğunu söyledi. AVG, bu işlevin en baştan herkese sunulduğunu, aksi halde telefon kaybolduktan sonra bu özelliği kapalı bulan kullanıcının telefonu bulamayacağını söyledi.

    AVG web sitesinde, kayıp telefonu bulma işlevi kapalı olduğunda konum bilgisinin gönderilmediğine dair iki örnek de yer alıyor. AVG, yaptığı açıklamada kullanıcıların gizliliğini ciddiye aldığını da vurguluyor.

    AVG'nin üst düzey yöneticilerinden Yuval Ben-Itzhak, uygulamanın sadece virüslere karşı koruma sağlamadığını, aynı zamanda internetten gelebilecek olta saldırıları gibi saldırılara karşı da koruma sunduğunu söyledi.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title