Haberler

Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü yeniden ertelendi

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin inişini, Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle bir kez daha ertelendiğini duyurdu. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Ax-3 ekibinin ne zaman iniş yapacağı hakkında bilgi verilmedi.

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin Dünya'ya dönüş yolculuğunun, inişin gerçekleşeceği Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle bir kez daha ertelendiği açıklandı. Öte yandan Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ne zaman ayrılacağı paylaşılmadı.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya yolculuğu üçüncü kez ertelendi. Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX tarafından yapılan açıklamada, Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 ekibinin uzaydan Dünya'ya dönüş yolculuğunun, inişin gerçekleşeceği Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartlarının devam etmesi nedeniyle ertelendiği belirtildi. Mürettebatın sağlıklarının yerinde olduğu vurgulanan açıklamada, "Ekipler, bir sonraki uygun kenetlenme fırsatı için hava şartlarını izlemeye devam edecektir" ifadeleri kullanıldı. Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ne zaman ayrılacağı paylaşılmadı.

ALPER GEZERAVCI'NIN DÖNÜŞÜ BİR KEZ DAHA ERTELENDİ

ISS'ten 2 Şubat'ta ayrılması beklenen Ax-3 ekibinin dönüşü, Florida kıyılarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle önce 5 Şubat Pazartesi'ye, daha sonra ise 6 Şubat Salı'ya ertelendi. Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotu SpaceX'in Dragon uzay aracıyla yörüngeye taşıyacak olan Falcon-9 roketi, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 19 Ocak saat 00.49'da başarılı bir şekilde fırlatılmıştı. Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından 20 Ocak TSİ 13.40'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti. Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kaldığı 14 gün boyunca programına uygun şekilde 13 deneye imza attı.

Kaynak: Haberler.com / Teknoloji

Alper Gezeravcı Türkiye Florida Spacex Teknoloji Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Mehmet Anıl Mete:

Bastırırız parayı 3 gün daha kalır, nasıl olsa seyahatin parasını bu millet ödüyor...

28
29
yanıtYanıtla
Sabahattin Polat :

Bu turist Ömer de bir gelemedi yav

37
17
yanıtYanıtla
sivri:

kalabiliyorsa bence 2-3 ay kalsın ne yapacak dünyadaki yalan dolan her şey burda

37
0
yanıtYanıtla
sivri:

kalabiliyorsa 2-3 ay kalsın ne işi var dünyada yalan dolan burda her şey

19
0
yanıtYanıtla
Erhan Sarac:

Pegasus rötar yapmıştır abd den buraya kardan dolayı uçuşlar iptal , otobüsle gel kardeş , zaten uzayda değildin

5
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title