Haberler

Tekne Orucu' Tutan Çocuklar Son İftarını Eyüp Sultan'ın Gölgesinde Yaptı

Eyüp Belediyesi’nin Ramazan ayına yönelik en önemli projelerinden olan ’Tekne Orucu’ projesi kapsamında her gün öğlene kadar oruç tutan çocuklar, son iftarını da Eyüp Sultan’da yaptı.

Eyüp Belediyesi'nin Ramazan ayına yönelik en önemli projelerinden olan 'Tekne Orucu' projesi kapsamında her gün öğlene kadar oruç tutan çocuklar, son iftarını da Eyüp Sultan'da yaptı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından oruç tutma çağına gelmemiş çocuklara orucu öğretmek ve çocukları Ramazan ayına ilişkin bilinçlendirmek amacı ile başlatılan 'Tekne Orucu' projesi kapsamında yarım gün oruç tutan çocuklar, son iftarlarını Eyüp Sultan'da yaptı. Çocukların iftarı öncesi Eyüp Sultan Meydanına gelen Yazar Senai Demirci, çocuklarla sohbet ederek, onlara Ramazan ayını ve bu ayda yapılan ibadetleri anlattı. Karagöz-Hacivat oyunları eşliğinde eğlenerek oruç vaktini bekleyen çocuklar, öğle ezanının okunmasının ardından Filistin ve diğer Müslüman ülkelerdeki çocuklar ve aileler için dua ettikten sonra ellerindeki barış balonlarını havaya bırakarak oruçlarını açtı.

"Maksadımız çocuklarımızı oruç tutmaya alıştırmak"

Tekne Orucu projesinin çocuklar için önemli olduğunu belirten Eyüp Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Sanlav, "Tekne Orucu, çocuklarımızın oruca alışması için Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın tarafından özel olarak tasarlanan bir projeydi. Tekne orucuyla çocuklarımız sahura kalktılar ve öğlen ezanına kadar oruçlarını tuttular. Öğlen ezanıyla burada Karagöz-Hacivat ve meddah gibi çeşitli gösteriler, değerli üstadların söyleşileriyle güzel programlar oldu. Hem çocuklara hem ailelere dönük birtakım projelerimiz programlarımız oldu. Maksadımız tamamen çocuklarımızı oruca alıştırmaktı. Bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bizlere" diye konuştu.

Orucunu açtığını belirten Ali Tav "Tekne orucu tuttum. Birazdan ezan okunacak orucumu açacağım. Annem ve babamla geldim. Eyüp Sultan'ı gezdim. Sonra da ziyaretler yaptık" dedi.

Tekne orucu tuttuğunu belirten Zeynep Yaren Ardınç ise, "Bugün Tekne Orucu tuttum. Arkadaşımla beraber orucumu açtım. Çok güzel bir şey yani insan küçük yaşta oruç tutmayı öğreniyor" ifadelerini kaydetti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Senai Demirci Remzi Aydın Eyüp Sultan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title