Haberler

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Namık Kemal Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Kandemir Konduk ve Müjdat Gezen'in yazdığı komedi "Artiz Mektebi" isimli oyunu seyirci ile buluşturdu.

Namık Kemal Üniversitesi Tiyatro Topluluğu, Kandemir Konduk ve Müjdat Gezen'in yazdığı komedi "Artiz Mektebi" isimli oyunu seyirci ile buluşturdu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektörlük Konferans Salonu'nda sahnelenen oyunu akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler izledi.

Artiz Mektebi oyununun yönetmenliğini Tiyatro Topluluğu Başkanı Gözde Koca üstlenirken yardımcı yönetmenliğini ise Kerem Süner gerçekleştirdi.

Tiyatro Topluluğu öğrencileri tarafından sergilenen oyunu izleyiciler ayakta alkışladı.

Oyunda özel bir konservatuvarda geçen komik olaylar, birbirinden komik tiplemeleriyle mizahi bir dille seyirciye aktarılıyor.

"Farklı Yönleriyle Aile ve Boşanma" paneli

Namık Kemal Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu tarafından "Farklı Yönleriyle Aile ve Boşanma" konulu panel düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, moderatörlüğünü Sosyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Mehmet Güven Avcı'nın yaptığı panelde Sosyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Elif Kıran, Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Adem Bölükbaşı ile Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile ve Boşanma Danışmanlık Hizmetleri'nden Özlem Kemikkıran boşanma konusunu farklı yönleriyle ele aldı.

Panele akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Bölükbaşı, dünyada, Türkiye'de ve özellikle Tekirdağ'daki boşanma olaylarını rakamlarla anlatarak kaba evlenme ve boşanma hızları, kadınlarda ve erkeklerde ilk evlilik yaşı, evlilik dışı doğum oranları, boşanma nedenleri ve çocuğun velayetine dair verileri katılımcılar ile paylaştı.

Elif Kıran ise sosyolojik açıdan Türkiye'de boşanma konusu üzerinde durarak, sunumunda boşanma sürecinde ailelerin rolü, çocukların rolü, toplumsal cinsiyet rolleri, sosyokültürel ve ekonomik faktörler ile boşanma sonrası süreç üzerinde durdu.

-Sarıkoca, hububat alanlarını inceledi

Tekirdağ İl Gıda ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, hububat alanlarında teknik incelemelerde bulundu.

İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sarıkoca, şube müdürleri Numan Tüzüner, Alaaddin Zeybek ve teknik personel ile hububat alanlarında teknik incelemelerde bulunarak çiftçilere bilgi verdi.

Sarıkoca, Süleymanpaşa İlçesi Osmanlı Mahallesi'nde hububat üretimini etkileyen süne zararlısı ile ilgili incelemeler yaparak, üreticilerle görüşüp üretim hakkında bilgi aldı.

İl genelinde süne zararlısı ile ilgili çalışmalara devam edileceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Kandemir Konduk Müjdat Gezen Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title