Haberler

"Tekirdağ'da 10 Yıl Su Sıkıntısı Yok"

Ekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Özcan, 55 Bin Aboneli Kentte Su İhtiyacının Rahatlıkla Karşılandığına Dikkat Çekerek "Çevre İllerden Su Talebi Gelirse Taşıma Tankerleri ile Destek Verebiliriz. Tekirdağ'da 10 Yıl Su Sıkıntısı Yok" Dedi.

ekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Özcan, 55 bin aboneli kentte su ihtiyacının rahatlıkla karşılandığına dikkat çekerek "Çevre illerden su talebi gelirse taşıma tankerleri ile destek verebiliriz. Tekirdağ'da 10 yıl su sıkıntısı yok" dedi.

Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirde küresel ısınmadan kaynaklanan su sıkıntısı yaşanırken, Tekirdağ'da en az 10 yıl su sıkıntısının yaşanmayacağı bildirildi. Türkiye'de son aylarda küresel ısınmadan kaynaklanan su sıkıntısını gözlemlediğini ifade eden Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Özcan, Tekirdağ'da küresel ısınmadan kaynaklanan acil bir su sıkıntısını yaşanmadığını söyledi. Özcan, "Şehir içme suyu Çorlu ve Muratlı ilçelerimizdeki su kuyularımızdan şehrimize gelmekte. Açık baraj ya da

gölet şeklinde su rezervimiz yok tamamen yeraltı kaynak sularından şehrimize toplam 27 kuyudan çıkan suyun motorlar vasıtasıyla şehre basılmasıyla kaynaklanan bir sistemimiz var. Günlük su tüketimimiz 25 bin metreküp civarında olup bu kuyulardan çıkan su şehrimizi kolaylıkla beslemektedir. Yakın planda Tekirdağ'ın su sıkıntısı gözükmemekte. 10 yıllık rezervimiz olduğu gözüküyor. Küresel ısınmadan kaynaklanan bir sıkıntımız gözükmüyor. Tekirdağ'daki 55 bin su abonemizin suyu rahatlıkla karşılanıyor"

dedi.

Sıkıntı yaşanmadığı için herhangi bir tasarruf tedbiri almayı düşünmediklerini anlatan Özcan, "Su kuyularında aşırı bir düşme gözlemlenirse belki kısmı bir tedbir alınacak ama şu aşamada bu kuraklığa rağmen böyle bir seviye düşüklüğü de yaşanmıyor. Bundan dolayı da çok sevinçliyiz. O anlam bir tasarrufa gidilmesi söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Su sıkıntısı yaşayan illerden talep geldiğini takdirde bunun değerlendirmesini yapacaklarını belirten Özcan, Tekirdağ'ın su ihtiyacını garantiye almak kaydı ile ancak taşıma tanker yardımı ile kısmı bir destek verebileceklerini ve bu imkana sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

(EÖ-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title