Haberler

Tek Kişilik Zafer Tırmanışı

UZUN yıllar Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı yapan Alaattin Karaca, Zafer Haftası nedeniyle Erzurum'daki Palandöken Dağı'nın zirvesine 'Zafer tırmanışı' yaptı.

UZUN yıllar Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığı yapan Alaattin Karaca, Zafer Haftası nedeniyle Erzurum'daki Palandöken Dağı'nın zirvesine 'Zafer tırmanışı' yaptı.

Türkiye'deki tüm dağlara tırmanan, yurt dışında 7 binlik zirvelere çıkan ve 1997- 2016 yılları arasında Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanlığı yapan Alaattin Karaca, Zafer Haftası nedeniyle 26 Ağustos günü Palandöken Dağı'na 'Zafer Tırmanışı' yaptı. Tek başına tırmanışı gerçekleştiren Karaca, Palandöken'in deniz seviyesinden 3 bin 176 metredeki zirvesine tırmandı. Alaattin Karaca, Palandöken'in doruğundan dünyaya birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Atatürk Üniversitesi Spor Müdürü olarak 1980'de başlattığı Uluslararası Ağrı Dağı Zafer tırmanışına Türkiye'deki üniversitelerden gelen öğrencilerle gerçekleştiren Karaca, yörede ortaya çıkan terör nedeniyle son yıllarda Zafer Tırmanışı'nı Kaçkar ve diğer dağlara kaydırmıştı. Federasyon Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra solo tırmanışlar yapan Karaca, Palandöken'in zirvesinde çektiği ve sosyal medyada paylaştığı videoda şunları söyledi:

"Bugün 26 Ağustos 2017 ve Zafer Haftası. Şimdiye kadar Ağrı ve Kaçkarlar başta olmak üzere İzmir'den, Afyon'a varıncaya kadar tüm dağlara geleneksel zafer tırmanışları ve yürüyüşler gerçekleştirdik. Bugün de Palandöken Dağı'nın Ejder Tepesi'nden bu anlamlı 30 Ağustos Zafer Bayramınızı canı gönülden kutluyorum Ülkemizin birliği ve bütünlüğü uğruna şehit ve gazi olanları minnetle, şükranla anıyorum." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaattin Karaca Zafer Haftası Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title