Haberler

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu: "Belki Türkiye'nin 150 Yıldır İç ve Dış Saldırı Altında Olduğu...

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu: "Belki Türkiye'nin 150 yıldır iç ve dış saldırı altında olduğu söylemek mümkün.

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu : "Belki Türkiye'nin 150 yıldır iç ve dış saldırı altında olduğu söylemek mümkün. Ancak en güçlü zamanımızı yaşadığımızı söylemek de mümkün"

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "Belki Türkiye'nin 150 yıldır iç ve dış saldırı altında olduğu söylemek mümkün. Ancak en güçlü zamanımızı yaşadığımızı söylemek de mümkün" dedi.

Gündoğdu, TBMM'de gazetecilerle bir araya geldi. Gündoğdu'ya TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Erbay Kücet eşlik etti.

Gündoğdu, 15 Temmuz'da Ankara'yı darbeleri püskürten başkent olarak dönüştürdüklerini söyleyerek, medyanın darbe karşıtı duruşunun, siyasete destek verdiğini söyledi. Gündoğdu, "16 Nisan'dan önce parlamenter sistem gibi gözüken ki, parlamenter sistemin merkezinde sembolik bir Cumhurbaşkanlığı, icracı bir Başbakanlık olması gerekirken, yüzde 100 yetkili, yüzde sıfır sorumluluğu olan Cumhurbaşkanı vardı, bu değişti. Sadece Ahmet Necdet Sezer - Bülent Ecevit arasında yaşanan kavgaya baktığımızda, hem demokratik hem de ekonomik olarak neler kaybettiğimiz ortada. 16 Nisan'ı rejim değişikliği olarak algılatmak isteyenler çıktı. Rejim ayrı bir şeydir, hükümet modeli ayrı şeydir" diye konuştu.

Gündoğdu, referanduma katılımın yüzde 86 olmasıyla dünyaya demokrasi dersi verildiğini de ifade etti. Gündoğdu, "Belki Türkiye'nin 150 yıldır iç ve dış saldırı altında olduğu söylemek mümkün. Ancak en güçlü zamanımızı yaşadığımızı söylemek de mümkün. Bizim ilkemiz PKK, FETÖ, DEAŞ, PYD, DHKP-C fark etmez, bütün terör örgütlerine aynı uzaklıkta olmak, insanımıza aynı yakınlıkta olmak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Gündoğdu Erbay Kücet Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title