Haberler

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla gündem dışı söz aldı.

Kavcıoğlu, vatan için nice insanın gözünü bile kırpmadan canını verdiğini, Bayburt'un da bu destana dahil olan illerden birisi olduğunu söyledi.

Türkler'in yerinde duran değil, cihanı kendisine mekan tutan bir millet olduğunun altını çizen Kavcıoğlu, "Bayburt da bizi biz yapan değerlerin hala yaşandığı bir yurttur. Mübarek birliğimizi daim kılmak gerçekleştirilen yatırımlardan Bayburt da nasiplenmiştir. Şu an Bayburt tam bir şantiye alanı. Bayburt dışında bulunan hemşehrilerimiz yeniden şehre geldiklerinde bambaşka bir Bayburt ile karşı karşıya kalacaktır. Bayburt'un şahlanışının 100. yılını kutluyorum." dedi.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan da Dünya Anadili Günü nedeniyle yaptığı konuşmada, UNESCO'nun yayınladığı tehlike altındaki diller arasında Türkiye'de de 15 dilin bulunduğunu söyledi.

Anadolu ve Mezopotomya topraklarının bugüne kadar birçok dile ev sahipliği yaptığını, ancak günümüzde bu dillerin zenginlik olarak değil, bir tehdit olarak görüldüğünü öne süren Botan, "Dil, tarihin ambarı, çeşitliliğin simgesidir. Bugün birçok uluslar arası toplum tarafından diller güvence altına alınmıştır. Türkiye'de de ana dillerin saygınlığını artırmak gerekmektedir." diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ise Gemlik'in taşınacağının açıklanması üzerine ilçede hayatın durduğunu savunarak, "Bir KHK ile 100 bin nüfuslu Gemlik ilçesi hayalet ilçe konumundadır. İlçeye hiçbir şekilde yatırım yapılmadığı gibi insanlar da tedirgindir. Kentin bazı dağ ilçeleri de boşalma noktasına gelmiş. Buraların eski canlılığına kavuşturulması ve insanların yaşadıkları yerlere geri dönmesinin sağlanması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Lezgin Botan Ahmet Aydın Ak Parti Bayburt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title