Haberler

TBMM Genel Kurulu

MHP'nin, akademisyenlerin özlük sorunlarıyla ilgili grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin, akademisyenlerin özlük haklarıyla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesini içeren grup önerisi kabul edilmedi.

MHP, TBMM Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamaması üzerine önerisini Genel Kurul'a taşıdı. Öneri üzerinde konuşan MHP  Ankara Milletvekili Zühal Topcu, üniversite sayısı artmasına rağmen nitelikli akademisyenler konusunda sorun yaşandığını belirterek, özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini savundu. Akademisyenlerin maaşlarının AK Parti iktidarında gerilediğini ileri süren Topcu, "2020 Türkiyesine nasıl gireceğiz? Bu bütçelerle üniversitelerimizin bilimsel araştırma yapma şansı yok. Yolsuzlukları ve hırsızlıkları kapatmak için gösterdiğiniz performansın yüzde 10'unu akademisyenler için gösterin" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili  Yüksel Özden, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, akademisyenlerin aldığı maaşların yetersiz olduğunu ortaya koyduklarını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili Maliye Bakanı'na talimat verdiğini söyledi. İktidara geldikleri günden beri üniversitelerin ihtiyaçlarını gündemlerine aldıklarını ve bunun için çalıştıklarını anlatan Özden, kendi iktidarları döneminde yurtdışında yetişmiş 2 bin akademisyenin Türkiye'ye gelerek çalışmaya başladığını ve önemli projelere imza attıklarını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da öneri lehinde yaptığı konuşmada, üniversitelerde en önemli sorunun iş güvencesi olduğunu, bu sorunu yaşayanların başında araştırma görevlisi ve yardımcı doçentlerin geldiğini söyledi. Araştırma görevlileri arasında farklı statü sorunu olduğunu, aynı işi yapanlar arasında ayrımcılığın giderilmesi gerektiğini savunan Oyan, profesör ve doçentler üzerinde de baskı ve kontrol mekanizmaları oluşturulduğunu ifade etti. Üniversitelerde kadro sorununun genel bir sıkıntı kaynağı olduğunu anlatan Oyan, akademisyenlerin maaşlarının iyileştirilmesini ve bunun emekliliğe yansıtılmasını istedi.

Konuşmaların ardından MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title