Haberler

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara "FETÖ'yü dar ve kısır bir alanda tartışırsak yanlış yapmış oluruz.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara "FETÖ'yü dar ve kısır bir alanda tartışırsak yanlış yapmış oluruz." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin, KHK'ler ile yapılan ihraçlarla ilgili önergenin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi görüşüldü.

Partisinin grup önerisi adına söz alan Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, en son yayımlanan KHK ile 4 bine yakın kamu çalışanının ihraç edildiğini belirtti.

Darbe girişiminin ardından OHAL ilan edildiğini ve bugüne kadar yayımlanan KHK'larla ihraç edilenlerin sayısının 135 bini aştığını ifade eden Yıldırım, "Açıklıkla ifade edelim ki söz konusu KHK'ların artık bir hukuka, bir ahlaka, bir vicdana tekabül eden hiçbir tarafı yoktur. Öyle ki KHK'ların açığa çıkarmış olduğu etki, toplum vicdanında bir faşizm, bir KHK terörü olarak anılmaktadır." dedi.

KHK'lere ilişkin Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruların da yetkisizlik kararı verilerek geri çevrildiğini belirten Yıldırım, "Peki bu mağdur olanlar, hukuksuzca, herhangi bir idari ve yargı soruşturması olmaksızın ihraç edilenler nereye başvuracaklar? Gidip Meteoroloji Genel Müdürlüğüne mi başvuracaklar?" ifadelerini kullandı.

"Milletin gösterdiği kahramanlığı akim bırakmamak için devletimiz mücadeleye girişti"

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan OHAL kararının TBMM tarafından onaylandığını ve üçer aylık dönemlerle üç kez uzatıldığını anımsattı.

Bu süre içerisinde 24 KHK'nin yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Tunç, şunları kaydetti:

"15 Temmuz darbe girişimi, FETÖ mensuplarının cumhuriyetimize karşı, demokrasimize karşı bir saldırısıydı. Milletimiz gösterdiği kahramanlıkla ülkemizi uçurumun kenarından almış oldu. Milletin gösterdiği bu kahramanlığı akim bırakmamak için devletimiz tüm kurumlarıyla seferber oldu, mücadeleye girişti. Tabii ki Avrupa'nın çifte standardı da hepimizin gözleri önünde cereyan etmektedir. Fransa'da bir terör saldırısı sonrası bir yıldan fazla olağanüstü hal ilan edilmiş olmasına rağmen oraya ses çıkarmayan Avrupa ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu, ülkemizi tebrik etmesi gerekirken maalesef farklı kararlar alabilmektedir."

Tunç, OHAL'in, darbe girişiminde bulunan FETÖ mensupları ve onlara destek veren diğer terör örgütleriyle mücadele için ilan edildiğini anımsattı.

Bugüne kadar yürürlüğe konan KHK'lerle FETÖ'yle irtibatı, iltisakı değerlendirilen kişilerin kamudan ihraç edildiğini belirten Tunç, "Açığa alınanlar var, soruşturmasına devam edilenler var. Tabii ki 130 binden fazla kişiden bahsediyoruz. Dolayısıyla bu sayı belki bundan sonra da artabilir, soruşturması devam edenler de var. Bu soruşturmalar sırasında, elbette sayı çok fazla olduğu için hatalar da olabilir ancak bu hataların zaman içerisinde düzeltildiğini de görüyoruz. Çocuklarımızın geleceği için, bu ülkenin bir daha darbe tehdidiyle karşı karşıya kalmaması için bu mücadeleyi hep birlikte başarmak zorundayız." diye konuştu.

"Kurunun yanında yaşın da yanmasını engelleyelim"

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, darbe girişiminin, halkın feraseti ile sona erdirildiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminde sorumlu olanların yargılanmasının tarafı olduklarını ifade eden Akkaya, ancak gelinen noktada alınan kararların sorgulanır hale geldiğini ifade etti.

İhraç kararlarının sebeplerinin bile açıklanmadığını kaydeden Akkaya, "Gelin bu yanlışları düzeltmek için bir adım atalım, kurunun yanında yaşın da yanmasını engelleyelim." dedi.

"Terör örgütünde yer alanların hak ettiği cezaya çarptırılması önemlidir"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise 15 Temmuz gecesinin klasik bir darbe girişimi olmadığını söyledi.

Boynukara şunları kaydetti:

"Seçilmiş cumhurbaşkanının infaz edilmesi, Meclisin bombalanması, tankların halkın üzerine sürülmesi... Evet bu bir darbe girişimiydi. Tuzak kuranlar o tuzağa kendileri düştü. FETÖ bir canavar, bir truva atıdır. FETÖ'yü dar ve kısır bir alanda tartışırsak yanlış yapmış oluruz. Dikkat etmemiz gereken adalettir. Terör örgütünde yer alanların hak ettiği cezaya çarptırılması önemlidir."

Kaynak: AA / Politika

Yakup Akkaya Adıyaman AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title