Haberler

Tarihi Yarımada'nın Geleceği İstyam 2013'de Konuşulacak

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Fatih Belediyesi'nin birlikte düzenlediği Uluslararası Tarihi Yarımada Sempozyumu'nda tarihi Yarımada'nın geleceği konuşulacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Fatih Belediyesi'nin birlikte düzenlediği Uluslararası Tarihi Yarımada Sempozyumu'nda tarihi Yarımada'nın geleceği konuşulacak.

YTÜ İstanbul Tarihi Yarımada Uygulama ve Araştırma Merkezi'nce (İSTYAM) dünyanın en önemli kültür miraslarından birisi olarak kabul edilen İstanbul tarihi Yarımada'ya yönelik bilinç oluşturmak için düzenlenen uluslararası sempozyuma İtalya, Hollanda, İran ve Azerbaycan gibi çok sayıda ülkeden akademisyen katılacak. Yıldız Teknik Üniversitesi İSTYAM'da YTÜ ve Fatih Belediyesi'nin birlikte düzenlediği Uluslararası Tarihi Yarımada Sempozyumu'nda İran, İtalya, Azerbaycan, Hollanda'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden bilim insanları bildiri sunacak. 1-2 Ekim tarihlerinde çalıştay aşaması, 3-5 Ekim tarihleri arasında ise sempozyum aşaması yapılacak etkinlik, YTÜ Yedikule Kampüsü'ndeki İSTYAM'ın merkezinde gerçekleşecek. Tarihi Yarımada'nın geleceğinin uzmanlar tarafından masaya yatırılacağı sempozyumda her meslekten kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütlerinden, özel kuruluşlardan ve kullanıcılardan gelecek tecrübeler paylaşılacak.

TARİHİ YARIMADA'YI GELECEĞE TAŞIYACAK ÖNERİLER İSTYAM'DA

İSTAYAM 2013 Sempozyumu'nda 1. Tarihi Yarımada Deneysel Araştırmalar Çalıştayı'ndan İstanbul Tarihi Yarımada Öğrenci Çalışmaları sergisine, Şehirli Atölyesi'nden Tezhip ve Minyatür Sanatıyla İstanbul Tarihi Yarımada sergisi ve konunun uzmanı bilim insanlarının sunumlarına kadar pek çok etkinlik gerçekleştirilecek. Program çerçevesinde birbirinden ilginç atölye çalışmaları gerçekleşecek. Sempozyuma Doç. Dr. Ercan Karakoç 'Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde İstanbul'da toplu ulaşım' konusunu irdeleyecek. Sempozyumda Tarihi Yarımada'da büyüyen Yrd. Doç. Dr. Şule Özkeçeci'nin yapacağı 'Tarihi Yarımada'da küçük bir çocuk olmak acaba nasıl bir duygu' başlıklı sunumu ise konuya bambaşka bir açıdan bakılmasını sağlayacak. Ayrıca tarihçi Teyfur Erdoğdu yönetiminde gerçekleştirilecek Şehir Atölyesi çalışmasında 'tarih' ve 'şehirli' arasındaki ilişki çeşitli yönleriyle ele alınacak.

"KÜP ŞEKERDEN AYASOFYA MÜZESİ: SUGAR SOPHİA"

Program çerçevesindeki ilginç atölyelerden biri de SugarSophia Maket Atölyesi olacak. Tarihi Yarımada'nın dünya mirası listesine girmiş pek çok eserin maketi küp şekerden hayata geçirilecek. Yrd. Doç. Dr. Kutluğ Savaşır, Araştırma Görevlisi Fazilet Tuğrul, Mimar Merve Çelik, Mimar Reyhan Devran tarafından hazırlanacak sergide dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Ayasofya Müzesi'nin maketi küp şekerlerin üst üste dizilmesiyle inşa edilecek.

Sempozyumla ilgili detaylı bilgiye www.istyam.yildiz.edu.tr adresinden ya da 0212 588 21 14 nolu telefondan ulaşılabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi İstanbul İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title