Haberler

Tamamlanmayan Köprü İçin Eylem Yaptılar

Turgutlu ilçesine bağlı Urganlı Mahallesi'nde belediyenin Gediz Çayı üzerinde yıkılan köprünün yerine yenisini öngördüğü tarihte yapıp tamamlayamayınca vatandaşlar eylem yaptı.

Turgutlu ilçesine bağlı Urganlı Mahallesi'nde belediyenin Gediz Çayı üzerinde yıkılan köprünün yerine yenisini öngördüğü tarihte yapıp tamamlayamayınca vatandaşlar eylem yaptı.

Bağ ve tarlalarının Gediz çayının diğer tarafında olduğunu ve ulaşımı daha önce bu köprüden sağladıklarını belirten vatandaşlar, bu köprünün yıkılması ile her gün tarlalarına gitmek için 50-60 kilometre yol kat ettiklerini söyledi.

Köprünün şubat ayı başlarında yıkıldığını ve 30 Mart'ta tamamlanması gerekirken henüz bir çalışma yapılmadığını söyleyen Mahalle sakini Refik Bilgiç, herhangi bir acil durumda köye ulaşımın sağlanamayacağını söyledi.

Kullandıkları köprü şubat ayında yıkıldığını dile getiren Bilgiç şöyle konuştu:

"30 Marta sona erecek diye oraya da levha astılar ama 30 Mart geçti, Haziran sona geldik. Köprümüz ne yapıldı neden bitti. Burada vatandaşlar zor durumda. Buraya geçici bir geçiş yaptılar ama o geçişte firma yetkililerine sorduğumuzda 2-3 gün içinde kapatılacağını söylüyorlar. Su verimi dolayısı ile. Karşıda arazilerimiz var. Zaten bu civar köylerin bağlantıları Turgutlu ve Ahmetli ile hep bu köprü üzerinden. Bu köprü olmayınca vatandaşlar nereden geçecek. Bu vatandaşlar çok mağdur durumda. Şurada bulunan arazimize geçmemiz için 50 kilometre yol geçmemiz gerekiyor."

Mehmet Ali Kayhan da, 3 gün sonra menfezin kalkacağını belirterek, "Devlet Su İşleri, sulama sezonunu başlatıyor. Burası kalktığı zaman geçiş tamamen kapanıyor. Bu kadar vatandaş nereden geçecek ' Benim karşıda arazim var, ben 50-60 kilometre yol dolaşıyorum, çekilir mi bu ' Büyükşehir Belediyesinden buna bir çözüm getirmesini bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Turgutlu Urganlı Gediz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title