Haberler

Tahliye Edilen Yalçın Küçük İçin Oy Birliği Yok

Ergenekon davasında tutuklu bulunan birçok sanık tahliye edilirken sanıklardan Prof. Dr. Yalçın Küçük diğer sanıklardan farklı olarak oy çokluğuyla tahliye edildi.

Ergenekon davasında tutuklu bulunan birçok sanık tahliye edilirken sanıklardan Prof. Dr. Yalçın Küçük diğer sanıklardan farklı olarak oy çokluğuyla tahliye edildi.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük tahliye talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Küçük'ü oy çokluğuyla tahliye etti.

Küçük'ün tahliye gerekçeleri, "Ergenekon dosyasının karara çıkartılması, dosyanın gerekçeli kararının yazım aşamasında olması, sanığın delilleri karartma şüphesi gibi bir olgunun söz konusu olamayacağı, sanığın sabit ikametgah sahibi oluşu, yaşı, sağlık durumu, tutuklamanın tedbir olması, karar onansa dahi kesinleşmesi için geçebilecek muhtemel süre gibi durumlar" olarak sıralandı. Mahkeme Küçük'e yurt dışına çıkış yasağı koyarken ayrıca her pazartesi karakola imza vermesini hükmetti.

Ancak mahkeme hakimlerinden Ahmet Arıkan karara muhalefet etti. Hakim Arıkan ise muhalefet şerhinde "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin belirttiği tutuklama nedenlerinde aradan geçen zaman zarfında bir değişiklik bulunmaması, sanığın aldığı ceza, sanığın suçunun katalog suçlardan olması, tutuklu kaldığı süre nedenleri ile tahliye talebinin reddi ile tutukluluğun devam etmesi görüşündeyim" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Küçük Ahmet Arıkan İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title