Haberler

Suudi Arabistan'da 1 Milyon Adet Kurban Kesilecek

Hac ibadeti nedeniyle kutsal topraklarda bulunan Türk hacıların kurban kesimleri tamamlanırken, dünyanın farklı ülkelerinden gelen milyonlarca hacı tarafından 1 milyon adet kurban kesilecek.

Hac ibadeti nedeniyle kutsal topraklarda bulunan Türk hacıların kurban kesimleri tamamlanırken, dünyanın farklı ülkelerinden gelen milyonlarca hacı tarafından 1 milyon adet kurban kesilecek.

Hac ibadeti için Mekke'de bulunan milyonlarca hacının kurban kesimi sürüyor. Türk hacıların kurban kesimi bayramın ikinci günü sabah saat 06.00'da başladı. Toplam 94 bin 900 Türk hacının kurban kesim işlemi, 400 veteriner, 200 imam ve 5 bin 400 çalışanın yer aldığı kesimhanede 21 saatte tamamlandı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden kutsal topraklara gelen toplam 2 milyon 583 hacı için toplam 1 milyon kurbanın kesileceği açıklanırken, kurbanların yarısından fazlasının kesim işleminin tamamlandığı belirtildi.

Kesilen kurbanlar Arakanlı Müslümanlara da gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Hac Organizasyonu Kurban İşleri Sorumlusu Mehmet Bilgin, kesilen kurbanlık hayvanların etlerinin Arakanlı Müslümanlara da gönderileceğini belirtti. Bilgin, "Kesilen kurbanlar boşa gitmiyor. 135 farklı ülkeye, kardeşlerimiz istifade ediyor. Hepimizin yürüklerini dağlayan Arakanlı kardeşlerimizin sıkıntısı var. Oradaki kardeşlerimize de bu etler gidiyor. Somali ve Filistin'deki kardeşlerimize de burada kesilen hayvanların etleri gidiyor" dedi.

94 bin 900 kurban 21 saatte kesildi

Kesim işlerinin tüm hassasiyetlere uygun yapıldığını belirten Bilgin, Türk hacılar için 94 bin 900 kurbanın 21 saat gibi kısa sürede kesildiğini anlatarak, "Dini vecibelere uygun olarak bu görevi yapıyoruz. Hamd olsun, toplam 94 bin 900 hacımızın kurbanını hiç bir sıkıntısı olmadan kesmiş olduk. Dini hassasiyetlere uygun olarak, tam erkan ve usulüne uygun bir şekilde kesmiş olduk. Kurban ikinci günün itibaren başlayan kesimlerin tamamı bitmiş oldu. Çok kısa sürdü diyebileceğimiz kadar zamanımızı aldı. 94 bin kurbanı 20-21 saat içerisinde tamamını kestik. Az bir rakam değil ama çalışan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - MEKKE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bilgin Mekke Hac Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title