Haberler

Mardin'de Süryani Kulübü Telkarispor, 23 Yıl Sonra Tekrar Kuruldu

Güncelleme:

Mardin'de kurulduğu 1984 yılından sonra kısa sürede kapatılan Telkarispor, Midyat Turabdinspor ismiyle 23 yıl sonra tekrar sahalara indi.

Mardin'in Midyat ilçesinde Süryaniler tarafından 23 yıl sonra kurulan futbol takımı yeşil sahalara indi. Mavi-beyazlı takımın logosunda barışı simgeleyen beyaz güvercin yer alıyor.

Midyat'ta yaşayan Süryaniler tarafından, 1984 yılında kurulan ve kısa sürede kapatılan Telkari spor'un ardından 23 yıl sonra spor kulübü kuruldu. Midyat Turabdinspor adı verilen kulüp, futbol branşında çalışmalarına başlayarak, yeşil sahalara indi. Mardin 2. Amatör Lig'de mücadele edecek olan mavi-beyazlı takımın logosunda barışı simgeleyen beyaz güvercin yer aldı.

"AMACIMIZ EN KISA SÜREDE PROFESYONEL LİGE ÇIKMAKTIR"

Kulüp Başkanı Mesut Aslan, 2. Amatör Lig'de başladıklarını belirterek, "Burada şu an misafiriz. Temennimiz bu sene 1. Amatör Lig'e çıkıp, ardından her yıl bir kademe daha atlayarak, en kısa sürede profesyonel lige çıkmaktır. Kulübümüzde Süryanilerin yanı sıra Kürtler ve Araplar da var. Yakında Ezidiler de aramıza katılacak" dedi.

"BUGÜN TAKIMIMIZ İLK ANTRENMANINA ÇIKIYOR"

Kulüp Sekreteri Jozef Göksün, kulübü Midyat'taki gençlere sportif anlamda katkı sağlamak amacıyla kurduklarını kaydederek, "Şu an sadece futbol var. İleriki zamanlarda daha fazla kurumsallaşıp, daha çok alanda gençlerimize hizmet etmek istiyoruz. Bugün futbol takımımız ilk antrenmanına çıkıyor" diye konuştu.

"KENDİMİZİ BU LİGDE MİSAFİR OLARAK GÖRÜYORUZ"

Kulübün Teknik Sorumlusu Yılmaz Demir ise, sezonu açtıklarını anlatarak, "Temel hedefimiz şampiyonluk. Kendimizi bu ligde misafir olarak görüyoruz. Hedefimiz başarılı bir sezon geçirerek, Bölgesel Amatör Lig'e çıkmak. Bu hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Midyat Mardin Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title