Haberler

Sürücü belgesi ile YKS'ye girmek isteyen engelli aday, sınava alınmadı

Güncelleme:

Nevşehir'de sürücü belgesi ile sınava girmek isteyen bedensel engelli kadın, kimlik kartı olmadığı için görevliler tarafından salona alınmadı.

Nevşehir'de sürücü belgesi ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmek isteyen engelli aday, sınav salonuna alınmadı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde sınava giren adaylar, aileleriyle birlikte sabahın erken saatlerinde okula geldi. Okulun önünde sınav saatini bekleyen öğrenciler ve ailelerinin, koronavirüs tedbirleri kapsamında maske kuralına uyduğu görülürken, sosyal mesafe kuralını ihlal etmeleri dikkat çekti. Okul önünde anne ve babalarıyla birlikte sınav evraklarını son kez kontrol eden öğrenciler, daha sonra tek sıra halinde okula alındı. Sosyal mesafe kuralı gözetilerek, evrakları ve üzerleri kontrol edilen öğrenciler, sınıflara geçti.

Sürücü belgesi ile YKS'ye girmek isteyen engelli aday, sınava alınmadı

KİMLİK KARTI OLMADIĞI İÇİN SINAVA ALINMADI

Sınava sürücü belgesi ile sınava girmek isteyen bedensel engelli ismi öğrenilemeyen genç kadın, kimlik kartı olmadığı için görevliler tarafından salona alınmadı. Görevliler sınava katılmak isteyen genç kadının nüfus cüzdanının olması gerektiğini belirtti. Bunun üzerine engelli aday, koltuk değnekleriyle okuldan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (55)

noname:

Ne var yardımcı olsanız insanın hayatı oynuyorsunuz. Engelli yardım edilse girse sınava , ona bağlamış hayatını neden neden(((((

5
22
yanıtYanıtla
Mehmetcik:

Kimsenin hayatı ile oynanmıyor efendim. T. C. Kimlik belgesi ile sınava gireceği öğrenciye söylemmiş. Başka belgenin geçersiz olduğu belirtilmiş. Buna rağmen başka belge ile geliyorsa sonucuna katlanacak. Kimliğinimi kaybetmi gitsin nufus müdürlüğüne gece gündüz çıkartabilir. Devlet öğrenciye yardım etmek için her tedbiri almış o ne yapmış tınmamış. Cezasını çeksin. Benim çocuğumsa oda çeksin.

yanıt19
yanıt2
Lazz:

Sorunda burda senin için hayati bir sınav ve sen ÖSYM nin klavuzunu bile okumayı gerek duymuyorum engelli olması üzücü evet ama kural kuraldır kimseye istisna olmaması iyi

yanıt3
yanıt0
Can:

Ne kadar gereksiz bir haber. Bir insan o sınav kurallarını takip edip uyamıyorsa girmesin sınava. Engelli diye ayrıcalık mı tanınacak? Kimliği yanında olsaydı ordaki görevliler sırtlarında götürürdü sınav salonuna. El insaf...

21
0
yanıtYanıtla
Ahmet:

Ehliyet kimlik sayılır her sınav için geçerli biliyoruz

3
18
yanıtYanıtla
Mehmetcik:

Ehliyet kimlik sayılıyorsa o zaman T. C. Kimliğe ne luzum var.

yanıt8
yanıt0
Ya:

Yanlış biliyorsun..

yanıt5
yanıt1
Murat:

Sizin hiç Ösym nin sınavlarına girmediğiiz belli. Kimlik kartı şart.

yanıt4
yanıt1
Lazz:

Yanlış biliyorsun ehliyet kimlik yerine geçmez kimlikte olan bir çok bilgi ehliyette yer almaz bu yaşa gelip bunu bilmiyorsan sanada yazik

yanıt1
yanıt1
Mehmetcik:

Her adaya sınava kimlik belgesi veya geçerli pasaport ile girebileceği söylenmesine rağmen hala ısrar etmek iddia etmek boşuna. Kural belli sınavı OSYM yapıyorsa ve Kimlik Belgesi istiyorsa onu yanına alıp sınava gideceksiniz. Alteranatifi yok. SOnra ağlamanın gereği yok. 2 milyon sınava giren var 2-3 tane öğrenci girememiş hakları boşa gitmiş emeklerine yazık olmuş. Olmamaı için ne isteniyorsa onu yapacaksın. KUralı kabul etmiyorsan girmeyeceksin. Görev yapanları da zor durumda bırakıyorsunuz.

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title