Haberler

Suriye Sınırına İstinat Duvarı Örüleceği İddiası

Nusaybin'de KESK üyesi bir grup Suriye sınırında basın açıklaması yaptı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde KESK üyesi bir grupi Suriye sınırında duvar örüleceği iddiasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

KESK binası önünde toplanan grup, Yeşilkent Mahallesi'nde bulunan Suriye sınırına kadar yürüdü.

Grup adına konuşan Eğitim - Sen Nusaybin Temsilcisi Abdullah Gökçe, duvar yapımına izin vermeyeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İsrail ile Filistin arasına örülen beton duvara karşı çıkan bir Başbakan'ın, kendi ülkesi ile Rojava arasına beton duvar örmesi büyük bir tutarsızlıktır. Hem de Kürt sorununda barış süreci devam ediyor dendiği bir dönemde böyle provakatif bir eylem yapılması AK Parti'nin çözüm sürecine karşı ne kadar samimiyetsiz davrandığının da bir göstergesidir. Dünya'da utanç duvarları bir bir yıkılırken, Kürtlerin arasına duvarların örülmesi büyük bir gaflettir. Bunlar demokratik olduğunu iddia eden bir ülkeye yakışmadığı gibi insan hakları evrensel ilkelerine de aykırıdır."akları evrensel ilkelerine de aykırıdır."

Açıklamadan sonra insan zinciri oluşturan grup 5 dakikalık oturma eyleminden sonra dağıldı. - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Nusaybin Mardin Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title