Haberler

Suriye'de 2 İtalyan Yardım Gönüllüsü Kayıp

Yardım kuruluşlarında çalışan 2 İtalyan genç kızın kayıp olduğu İtalya Dışişleri Bakanlığınca doğrulandı.

İç savaştaki Suriye'de iki İtalyan yardım gönüllüsünden kayıp olduğu açıklandı.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, İtalya Dışişleri Bakanlığının, "Horryaty Projesi" isimli kurucuları oldukları acil insani yardım ve gıda yardımı satın alarak bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için temmuz sonlarına doğru Halep'e giden Vanessa Marzullo ve Greta Ramelli'den birkaç gündür ulaşılamadığını doğruladığı belirtildi.

Dışişleri Bakanı Federica Mogherini'nin talimatıyla yardım gönüllüsü kızların bulunması için her türlü kanaldan gerekli arama çalışmaların başlatıldığı Marzullo ve Ramelli'nin aileleriyle kriz masasının temasa geçtiği ifade edildi.

Aileler de kızlarının durumlarıyla ilgili şu an bir şey söyleyemeyeceklerini, Dışişleri Bakanlığıyla temas halinde olduklarını aktardı.

Genç kızlardan Greta Ramelli'nin birkaç gün önce ailesiyle görüştüğü sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla da Suriye'deki deneyimlerinin bir bölümünü arkadaşlarıyla paylaştığı basına yansıdı. Ramelli'nin Halep'e, Türkiye üzerinden geçtiğini yazdığı kaydedildi.

Genç kızlarla Horryaty isimli kuruluşun sorumlularından Roberto Andervill de ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada kızlarla birkaç gündür görüşemediğini dile getirdi.

Öte yandan dünya genelinde Libya'dan Pakistan'a kadar uzanan coğrafyada kaçırılan İtalyanların sayısının da bu olayla 6'ya yükseldiği bildirildi. - Roma

Kaynak: AA / Güncel

Vanessa Marzullo Greta Ramelli İtalya Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title