Haberler

Sungurlu'nun Adı Ölümsüzleştirildi

Gümüşhane Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak kent merkezindeki 13.mahalleyi eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu'ya atfen 'Oltanbey Mahallesi' olarak belirledi.

Gümüşhane Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak kent merkezindeki 13.mahalleyi eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu'ya atfen 'Oltanbey Mahallesi' olarak belirledi.

Gümüşhane'de son yıllarda hem doğu, hem de batı istikametine gözle görülür bir fiziki açılım yaşandığı gerekçesiyle, Gümüşhane Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak Oltanbey Mahallesi kararını oybirliği ile aldı.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde resmi olarak yer alması için bir yıl önceden resmiyet kazanması şartı nedeniyle Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağıran Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, meclis üyelerine yeni kurulacak mahallenin sınırları hakkında harita üzerinde bilgi verdi ve mahallenin adının 'Oltanbey' olmasını teklif etti.

Yapılan oylama sonucunda, Oltanbey Mahallesinin sınırları ve ismi Belediye Meclisinin oybirliği ile kabul edildi.

Yeni mahalle kurmak için 500 nüfusunun şart olduğunu belirten Belediye Başkanı Canlı, Gümüşhane Nüfus Müdürlüğü'nden alınan ön bilgilere göre, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine kayıtlı bölgede ikamet eden kişi sayısının 536 olduğunu söyledi.

Üniversite ve madenlerle birlikte şehirde artan nüfusa paralel özellikle Hasanbey mahallesinin batı yönünde Özcan ve Canca mahalleleri arasında yer alan ve kayalık semti diye bilinen alanda son üç yıl içinde büyük bir yapılaşma yaşandığını kaydeden Canlı, "Şu anda bu bölgede; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kent Müzesi, iki ayrı yapı kooperatifi tarafından yapılan blok konutlar, özel firmalarca yapımı planlanan 450 konutluk kentsel dönüşüm, TOKİ tarafından yapılan konutlar, İmam Hatip Lisesi yeni okul ve pansiyon binası, Belediyemiz tarafından yapımına başlanan Müze evleri olmak üzere yoğun bir yapılaşma görülmektedir. Ayrıca yine adı geçen bölgede Müftülük hizmet binası, Müftülük lojmanları, bir adet cami ve Kur'an kursu yapımı alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Özet ifade ile adı geçen bölge, yoğun yapılaşmalar neticesinde yeni ve müstakil bir mahalle özelliği kazanmıştır. Bu nedenle, anılan bölgedeki yapılaşmanın daha nizamlı bir şekilde büyümesi için, bölgenin yeni bir mahalle bütünlüğü içinde müstakiliyet kazanması yararlı olacaktır." dedi.

Bölgede hizmete girme aşamasına gelen konut sayısına göre bir yıl içinde bölgeye gelecek nüfusun 2 binin üzerinde olmasının öngörüldüğünü dile getiren Başkan Canlı, "İlk etapta 450 yeni konutun 2013 yılı sonu itibariyle hizmete gireceği tahmin edilirse; bu takdirde bu bölgede bu konutlarda ikamet edecek nüfus sayısı ise tahminen ortalama 4 kişi hesabıyla 1800 kişi olacak. Yani 2013 yılı sonu itibariyle bu bölgede toplam nüfus mevcut 536 kişiyle birlikte yaklaşık olarak 2336 civarında olması bekleniyor." diye konuştu.

Başkan Canlı Oltanbey Mahallesinin sınırlarının şu şekilde belirlendiğini ifade etti: "Batı sınırı: Yeni Şehir Stadyumu tüneli. Doğu Sınırı: Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün doğusunda yer alan Hasan Tahsin Tüzün Sokak. Güney sınırı: Harşit nehir yatağı. Kuzey Sınırı: Karayollarınca yeni yapılacak olan Çevre yolu." - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Oltan Sungurlu Mustafa Canlı Gümüşhane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title