Haberler

    Süleymaniye Zeyrek Vefa Turu

    Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek "Süleymaniye Zeyrek Vefa Turu" etkinliğinde yerinizi alın.

    Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek "Süleymaniye Zeyrek Vefa Turu" etkinliğinde yerinizi alın.

    Osmanlı Mahallesi olarak vefa ve zeyrek mahalle dokusunda buluşan ev tarikat eğitim ve camii ile kilisesiyle ibadet sürecinde gelişen İstanbul yaşamından kesitler sunmaktadır. Osmanlı tarihinin en büyük mimarlık projesi ve vakıf kütüphaneleriyle nam salmış Süleymaniye'yi, Kalenderlerin ilginç yaşantılarını, Vefa'nın boza ve nostalji kokan sokaklarında Vefa Bozacısı'nın hikayesini, Zeyrek camii ve çevresinde bulunan en eski evlerden örneklerin bulunduğu alanlarda Osmanlı ve Kent arkeolojisi için önemini uzmanından dinleme ayrıcalığı…

    Buluşma Yeri ve Saati: Unkapanı İMÇ karşısı SGK önü, saat 09.30

    Güzergah: Ankaravi Medresesi, Avrat Pazarı, Bozdoğan Kemeri, Burmalı Minare Mescidi, Kuyucu Murat Paşa Medresesi, Hasan Paşa Medresesi, Kalenderhane Camii, Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Medresesi / Direklerarası, Kaptan-ı Derya İbrahim Paşa Medresesi, Medreset ül Kuzat, Ekmekçizade Ahmed Paşa Medresesi, Kayserili Ahmet Paşa Konağı, Vefa Lisesi, Vefa Bozacısı, Şeyh Vefa Camii, Atıf Efendi Kütüphanesi, Recai Mehmed Efendi Mektebi, Molla Hüsrev Camii, Süleymaniye Camii ve Külliyesi, Hüsrev Kethüda Darülkurrası, Mimar Mehmed Ağa Camii, Kilise Camii, Katip Çelebi, Hızır Bey Mezarları, İMÇ Blokları, Şebsefa Camii, Hacı Kadın Hamamı, Zeyrek Aşık Paşa Külliyesi, Eski İmaret kilise-camii, Pantorkator Kiliseleri ve Sarnıcı, Şeyh Süleyman Mescidi, Zembilli Ali Efendi Mektebi, Çinili Hamam, Sunullah Efendi Camii ve Türbesi, Gazanfer Ağa Medresesi.

    Fiyata dahil hizmetler: Sabah kahvaltılık poğaça ve çay, Uzman rehberlik, kilise ve camilerdeki bağışlar, öğle yemeği (Darüzziyafe' de) tur boyunca her katılımcı için mikrofon ve verici sistemi.

    Hediye: Tur bilgi notları

    Daruzziyafe Mönü

    Çorba – Süleymaniye Çorbası

    ***

    Ana Yemek – Darüzziyafe Köftesi

    ***

    Tatlı – Fukara Keşkülü

    ***

    Şerbet, Ayran

    Önemli Notlar:

    Tur buluşma yerimizde hareket saatinden 15 dakika önce bulunmanızı gerekmektedir. Geç kalınması durumunda sorumluluğun firmaya ait olmadığını belirtmek isteriz.

    Tüm turlarımızda, turda anlatım yapan rehberinizi daha iyi duyabilmeniz için, rehber kulaklık sistemi kullanılmaktadır.

    Bazı yapılar dışardan görülecektir.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Şişli

    Mekan : Bilgi İstasyonu

    Mekan Adresi : Halaskargazi Caddesi. Meydan Apt. No: 9/1 Kenter Tiyatrosu Üstü

    Başlangıç Saati : 02.04.2017 09: 30: 00

    Bitiş Saati : 02.04.2017 11: 30: 00

    Kategori : Süleymaniye Zeyrek Vefa Turu

    Tür : Gezi

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ahmed Paşa Murat Paşa Bozdoğan İstanbul Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title