Haberler

Stajını Tamamlayan Avukatlara Ruhsatları Verildi

Adana Barosu'nda staj dönemini tamamlayan 35 avukata, düzenlenen törenle ruhsatları verildi.

Adana Barosu'nda staj dönemini tamamlayan 35 avukata, düzenlenen törenle ruhsatları verildi.

Baro Başkanı Veli Küçük, Adana'da bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ruhsat alan meslektaşlarını tebrik ederek, 2 bin 338 avukatı bünyesinde barındıran, 370 stajyer avukatıyla Türkiye'nin öncü ve 6'ncı büyük barosu olduklarını kaydetti.

Konuşmasında, Avukatlık Kanunu'nun yasal vekalet ücretinin avukata ait olduğuna hükmeden maddesine ilişkin iptal başvurusunu bugün görüşecek olan Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulunan Küçük, şöyle konuştu:

"Vekalet ücretinin yasal dayanağı, Avukatlık Kanunu'dur. Bu ücret, avukatın hukuki yardımının karşılığı olan meblağı veya değeri ifade eder. Aynı zamanda bir kamu hizmeti olan avukatın hukuki yardımının karşılığı olarak dava sonunda karşı tarafa yüklenecek vekalet ücretinin avukata ait olması, avukatlığın kamu hizmeti oluşunun sonucudur. Savunma mesleği yurttaşın adalete erişimden en önemli unsurudur. Konunun en yakın takipçisiyiz. Kazanılmış haklarımızdan asla geri adım atmayacağız."

Konuşmaların ardından Veli Küçük tarafından okunan yemin metni stajyer avukatlarca tekrar edildi.

Daha sonra avukatlar, cübbelerini giyerek savunma mesleğine ilk adımlarını attı.

Kaynak: AA / Güncel

Veli Küçük Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title