Haberler

SSM Yetişkin Eğitimleri Güz Programı Devam Ediyor

Güncelleme:

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi 2015 Yılı Güz Dönemi Yetişkin Eğitimleri'ne ev sahipliği yapıyor.

Prof. Dr. Uşun Tükel, Prof. Dr. Zühre İndirkaş, Prof. Dr. Uğur Tanyeli ve Yrd. Doç. Dr. Cem Doğan Yaşat'ın vereceği seminerlere kayıtlar, SSM'nin web sitesinden yapılabiliyor. Kapsamlı eğitimlerde; Sanat Tarihi, Felsefenin Estetiği, Mimarlık, Edebiyat ve sanatta şiddet olgusu gibi farklı konular ele alınıyor. Tüm seminerler üniversite öğrencilerine ve öğretmenlere %50 indirimli olarak gerçekleştiriliyor.

Seminer detayları:

Felsefenin Estetiği / Yrd. Doç. Dr. Cem Doğan Yaşat

Doğan Yaşat'ın yürüteceği "Sanat Felsefesinde Okumalar" başlıklı seminerler dizisinde, Antik Yunan'dan 20. yüzyıl çağdaş felsefesine kadar uzanan bir yelpazede seçilmiş metinlere yönelik, interaktif bir okuma, anlama, çözümleme, yorumlama ve karşılıklı tartışma platformu oluşturulması hedefleniyor. Platon ve Derrida gibi düşünürlerden seçilen metinler ışığında, estetik ve sanat felsefesinin güzel, güzellik, sevgi, aşk ve erotizm gibi temel kavramları; söz, yazı, dil, yapıt gibi felsefi kavramlarla birlikte düşünülerek tartışmaya açılıyor. Seminerde, sanat yapıtının Antik Yunan düşünce dünyasından günümüze dek kat etmiş olduğu mesafe çeşitli biçimleriyle ortaya konuluyor.

Estetik Pratiklerin İcadı: Mimarlık, Edebiyat / Prof.Dr. Uğur Tanyeli

Ezeli ve ebedi evrensel pratikler olarak düşünmeye alıştığımız sanat, mimarlık ve edebiyat kavramlarını, "Homo sapiens"in bir canlı türü olarak belirdiği tarih aralığından beri ortaya çıktığını ve bugüne dek uzanan kesintisiz tarihlerinin bulunduğunu varsayıyoruz.Seminer, bu alışılagelmiş popüler tahayyülün aksine, yaklaşık 18. yüzyıldan başlayarak adım adım inşa edilmiş sözkonusu üç kavramın nasıl ortaya çıktığını tartışmaya açıyor. Bir kavram arkeolojisi yapmayı amaçlayan seminerde katılımcılar, genel anlamda bugünkü sanat kavrayışımızın oluşum sürecini izleme imkanını buluyor.

Sanat Yapıtı: Çözümleme ve Anlamlandırma / Prof.Dr. Uşun Tükel

Seminerde, doğu minyatürlerinden Rönesans resmine kadar bir çok sanat pratiğine uzanan bir çizgide sanat yapıtlarının belli yöntemler çerçevesinde çözümlenmesi ve anlamlandırılması üzerinde duruluyor.


Sanatta Şiddet Olgusunun Çözümlenmesi / Prof. Dr. Zühre İndirkaş

Şiddet olgusunun kaynağının ve biçimlerinin ele alıncağı seminerde bu olguların psikolojik ve sosyolojik açıdan değerlendirilmesi ve tarihsel süreç içerisinde resim sanatı üzerinden değerlendirilmesi amaçlanıyor.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Uğur Tanyeli Cem Doğan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

mirzali:

kuzey avrupada 25 bin yıl önce insanlar vardı. buzul çağının ve kuzey kutbuna en yakın yerdi. öyleyse bu insanlar nasıl yaşamayı başardı?mağralarda olsa soğuk olur. ateşi bilseler bile onları ısıtmaya yetmez.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title