Haberler

Van: "Vantalya Plaj Voleybolu" Turnuvası Başladı

Van'da, Edremit İlçe Kaymakamlığı ile İl Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Vantalya Plaj Voleybol Turnuvası' Van Gölü sahilinde başladı.

Van'da, Edremit İlçe Kaymakamlığı ile İl Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Vantalya Plaj Voleybol Turnuvası' Van Gölü sahilinde başladı.

Edremit İlçesi'ne bağlı Çiçekli Beldesi'nde bulunan Doğan Camping Tesisleri'nde düzenlenen turnuvanın açılış törenine, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılınç, Edremit Kaymakamı İsmail Kaygısız, Van Gençlik İl Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, kurum amirleriyle vatandaşlar katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı İsmail Kaygısız, turnuvaya isim verme konusunda çok düşündüklerini ve sonuçta "Vantalya" isminde karar kıldıklarını söyleyerek, amaçlarının Van'daki turizm değerlerini tanıtmak olduğunu ifade etti. Kaygısız, "Turizm denince Türkiye'de akla ilk olarak Antalya, Kuşadası, Bodrum, Alanya gibi iller geliyor. Böylece Doğu illerinde de önemli turizm değerlerinin olduğu unutuluyor ve bu yerler tanınmıyor. Biz de bu vesileyle ilçemizin güzelliklerinin tanıtılmasını sağlamak amacıyla bu turnuvayı düzenledik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' diyerek sporcuyu davet etmiş, "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' diyerek de sporun sağlıklı yaşamdaki önemini vurgulamıştır. Bu vesileyle bu turnuvayı düzenleyerek katılımcıların sağlıklı yaşam sürdürmelerini sağlamak ve ilçemizin nadide yerlerini tanıtmak istedik. Bin 750 metrelik rakımda denize girmenin ve kumsalda güneşlenmenin güzelliğini kimse bilmemektedir" dedi.

Konuşmaların ardından başlayan turnuvaya, 16 yaş üstü 20 bayan ve 30 erkek olmak üzere 50 sporcu katılıyor. İkişer kişilik takımların mücadele ettiği müsabakalarda sıcak altında, kızgın kumların üstünde mücadele eden sporcular zaman zaman zorlu anlar yaşarken, turnuvanın yarın sona ereceği ve dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verileceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title