Haberler

UEFA Pro Lisans Kursu Antalya'da Yapılıyor

TFF Futbol Gelişim Direktörü Doç.Dr.Erdil."UEFA lisansı sahibi olan hocalar artık her yerde antrenörlük yapabilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından düzenlenen ve 4 etaptan oluşan UEFA Pro Lisans Kursu, Antalya'da devam ediyor.

Antalya'nın Belek Beldesi Titanic Deluxe Belek Otel'de düzenlenen kursa Bülent Korkmaz, Bülent Uygun, Cihat Arslan, Ergün Penbe, Faruk Korkmaz, Hakan Kutlu, Levent Şahin, Mehmet Altıparmak, Mehmet Özdilek, Mutlu Topçu, Osman Özköylü, Rahim Zafer, Soner Tolungüç, Tayfur Havutçu, Ümit Özat ve Zafer Turan katıldı.

TFF Futbol Gelişim Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil ve TFF Eğitim Müdürü Yücel Uyar yönetiminde UEFA A lisansı sahibi teknik adamlar, teorik ve saha uygulamalı eğitimden geçti. UEFA gözlemcisi Andreas Morisbak de çalışmaları saha kenarından takip ederek, not aldı.

UEFA Pro Lisans Kursu'nun 3.etabı, yarın yapılacak son çalışmaların ardından sona erecek.

TFF Gelişim Direktörü Doç. Dr. Erdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının UEFA kriterlerini nteknik adamlar vasıtasıyla teorik bilgilerle sahaya taşınması olduğunu belirterek, kurs kapsamında egzersiz fizyolojisi, antrenman bilimi, spor psikolojisi, spor hukuku, spor yöneticiliği gibi farklı derslerin verildiğini söyledi.

Teorik derslerle saha uygulamalarının bir arada yapıldığını ve bunun daha iyi sonuç almalarını olumlu yönde etkilediğini ifade eden Erdil, "Bundan sonraki çalışmalarda eğitimlerimizin Avrupa standartlarına çıkarılması için uğraşacağız. Yeni vizyonu olan antrenörler yetiştirmek istiyoruz. UEFA lisansı sahibi olan hocalar artık her yerde antrenörlük yapabilecek. Dünyaya açılmış oluyoruz. Bu kısıtlama kalkmış oluyor. Sadece vizenin kalkması yetmiyor, buralarda çalışabilmek için antrenörlerimizin çok donanımlı olması gerekiyor" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Güven Erdil Antalya Belek Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title