Haberler

'Teklif Gelirse Kabul Ederim"

17. Akdeniz Oyunları’nda basketbol finalinde Sırbistan’ı 79-62 yenerek altın madalya kazanan Erkek Milli Basketbol Takımı’nın Başantrenörü Bogdan Tanjevic, madalyayı Türk halkına armağan etti.

Tanjevic, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, turnuvada 5 maçta da iyi basketbol ortaya koyduklarını belirterek, "Bizleri Mersin'de destekleyen taraftarlara çok teşekkür ediyoruz. Burada gerçekten çok güzel bir atmosfer vardı" dedi.

Akdeniz Oyunları'na gelirken üzerlerinde çok ciddi bir baskı olduğunu kaydeden Tanjevic, şöyle devam etti: "Devletimiz ve halkımızın bizden beklentisi vardı. Biz de bunu gerçekleştirmek için çalıştık. Genç ve potansiyeli olan bir takıma sahibiz. Umarım oyuncularımız gelecek sezon takımlarında daha çok süre alabilir. Biz bu oyunculara Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve olimpiyat oyunlarında çok ihtiyaç duyacağız. Elde ettiğimiz madalyayı Türk halkına armağan ediyoruz."

"Teklif gelirse seve seve kabul ederim"

Bogdan Tanjevic, Avrupa Şampiyonası için A Milli Takım Başantrenörlüğü görevi teklif edilirse seve seve kabul edeceğini kaydetti, "Avrupa Şampiyonası için A Milli Takımı Başantrenörlüğü teklifi gelirse kabul eder misiniz" şeklindeki soru üzerine geçen yıl çok zorlu bir Avrupa Şampiyonası eleme grubu oynadıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Gençlerle mücadele ettik. O zaman da takımın başındaydım. Ciddi emekler verdik. Eğer Türkiye Basketbol Federasyonu uygun görürse ben seve seve kabul ederim. Kendimi bu ailenin bir parçası olarak görüyorum. Onları yarı yolda bırakamam. Son iki senedir genç oyunculara yatırım yapmaya devam ediyoruz. 2010 yılında başarılı olan takıma yeni genç oyuncular ekliyoruz. Yeni yapılanma sürecindeyiz."

Tanjevic, Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden kadrodan 6 veya 8 oyuncunun Avrupa Şampiyonası aday kadrosunda yer alacağını düşündüğünü ifade ederek, "Avrupa Şampiyonası için 17 Temmuz'da 18 kişi çalışmalara başlayacak. Bu kadroda 6 veya 8 oyuncunun yer alacağını düşünüyorum. Onlara da böylece A takımda forma kapma şansı veririz. Kimileri bu sene takıma girebilir, kimileri de bir sene daha beklemek zorunda kalabilir " şeklinde konuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Bogdan Tanjevic Akdeniz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title