Haberler

Song: Ben Bir Futbol Savaşçısıyım

Galatasaray'ın Kamerunlu Futbolcusu Rigobert Song, Kendisini Bir "Savaşçı" Olarak Nitelendirerek, Formayı Almak İçin Çok Çalışmak Gerektiğini Bildiğini Söyledi.

Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Rigobert Song, kendisini bir “Savaşçı” olarak nitelendirerek, formayı almak için çok çalışmak gerektiğini bildiğini söyledi.

Song, Galatasaray Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin Aralık sayısında yer alan röportajında, geçen sezon kendisi için çok şeyin söylendiğini ve yazıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sakat ya da hasta olduğumdan dolayı oynamadığım yazıldı. Sorunum varmış gibi yansıtıldı. Ancak bunun böyle olmadığının kanıtı bu sezon Galatasaray'da oynuyor olmamdır. Sezon başında kadroda iki stoper mevki için beş futbolcu vardı. Sezon başında aramıza yeni iki stoper arkadaş katıldığında benim hakkımda 'Gidecek, gitmeli' yorumlarının yapıldığını biliyorum. Fakat benim de bildiğim bir şey var ki; yıllardır futbol dünyasının içinde tecrübeleri olan biriyim ve ben bir futbol savaşçısıyım. Zorlukları her zaman severim. Formayı almak için çok çalışmam gerektiğini bilirim."

Geçen sezon şampiyonluk unvanlarını koruyamamalarının nedenlerinin sorulması üzerine Kamerunlu oyuncu, bir futbolcu olarak bunu açıklamanın zorluğuna değinerek, geçen sezon üzerlerindeki “Şampiyon takım” baskısını kaldıramadıklarını dile getirdi. “Belki de biz takım olarak bu baskıyı kaldırmaya hazır değildik” ifadesini kullanan Song, iyi bir takım olmalarına rağmen şampiyonluğu tekrarlayamadıklarını anlattı.

"SEVİLDİĞİMİ HİSSETTİĞİM İÇİN BURADAYIM"

Rigobert Song, kariyerinde hiçbir kulüpte dört sene oynamadığının hatırlatılması üzerine, “Ben burada sevildiğimi hissettim. Galatasaray'a geldiğim ilk gün kendimi nasıl iyi hissettiysem, şimdi de öyle hissediyorum” dedi.

Galatasaray'da samimiyetin olduğunu ve büyük bir aile gibi olduklarını anlatan Song, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her zaman büyük sevinçler yaşamasak da takım arkadaşlarımla birlikte çok şeyi paylaştık. Güzel günlerimiz de oldu, üzüldüğümüz günler de. Ailem de İstanbul'da çok memnun. Böyle olunca kariyerimde ilk kez bir kulüpte dördüncü sezonuma girdim."

"HER ZAMAN TEKLİFLER ALDIM"

Tecrübeli futbolcu, her zaman transfer teklifleri aldığını belirterek, Avrupa'nın bir çok kulübünden teklif aldığını ve bunların kendisini onurlandırdığını anlattı.

"İyi bir oyuncuysanız, size teklifler gelir" diyen Song, şunları kaydetti:

"Sözleşme imzaladığınız gün, kontratınızın son gününe kadar o kulüpte kalmayı arzulayarak, planlayarak o imzayı atarsınız. Ben de Galatasaray ile üç yıllık sözleşme yaptığımda bu fikre sahiptim ve bunu gerçekleştirdim. Galatasaray'da oynamak futbola olan motivasyonumu artırıyor. Çünkü Galatasaray her sezon başında büyük hedefleri olan bir kulüp. Şampiyon olmak, kupayı kazanmak ve Avrupa'da en iyisini yapmak istiyor. Bu sezon sonunda kontratım bitiyor. Bugünlerde bu konuyu aklıma getirmiyorum ama profesyonel futbolcu olarak Ocak ayından itibaren elbette ki bu konuyu yöneticilerimizle görüşeceğim. Önemli olan, onların bana gelecekte ihtiyaçları olup olmayacağını söylemeleri. Bana verecekleri cevaba göre, gelecek sezon nerede olacağıma karar vereceğim."

Geçen sezonki teknik direktörleri Erik Gerets'i öven Rigobert Song, “Gerets çok sağlam karakteri olan bir teknik direktördü. Çok iyi anlaşıyorduk. Ancak mutlaka bazı konularda fikir ayrılığımız oluyordu, bu da çok normal” dedi.

Song, bu sezon savunmada birlikte oynadığı Servet'in çok iyi futbolcu olduğunu kaydederek, birbirlerinin eksiklerini iyi tamamladıklarına inandığını söyledi.

Geçen sezona göre daha iyi takım olduklarını ileri süren Song, yeni gelen oyuncuların çok kaliteli futbolcular olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title