Haberler

    Nurdan'dan Bronz Madalya

    Fransa'nın başkenti Paris'te bugün başlayan Dünya Halter Şampiyonası'nda kadınlar 48 kiloda podyuma çıkan Nurdan Karagöz, silkmedeki 103, koparmadaki 80 ve toplamdaki 183 kiloluk kaldırışıyla ve tartı avantajıyla, silkmede ve toplamda dünya üçüncüsü oldu.

    Nurdan Karagöz, koparmada ilk hakkında 76, ikinci hakkında 80 kiloyu kaldırırken, son hakkında denediği 83 kiloda ise başarılı olamadı ve 80 kiloda kaldı.

    Karagöz, silkmede ilk hakkında 101 kiloyu kaldırırken, ikinci hakkında ise 103 kiloyu kaldıramadı. Son hakkında 103 kiloyu kaldıran Nurdan Karagöz, tartı avantajıyla dünya 3'üncüsü oldu.

    Toplamda 183 kiloya ulaşan Karagöz, Taylandlı ve Polonyalı rakiplerini tartı avantajıyla geride bırakarak bu kategoride bronz madalyanın sahibi oldu.

    Çinli sporcu Tian Yuan, koparma, silkme ve toplamda dünya şampiyonu oldu. Çinli Yuan, koparmada 90 ve silkmede 117 kiloluk kaldırışlarıyla altın madalyaya ulaşırken, toplamda da 207 kiloyla dünya şampiyonu oldu. Bu sıklette koparmada İtalyan sporcu Pagliaro Genny Caterine ikinciliği, Polonyalı Marzena Karpinska da üçüncülüğü elde etti. Çinli Yuan Tian'ın 117 kiloyla şampiyon, Nurdan Karagöz'ün de 103 kiloyla 3'üncü olduğu silkmede ise ikinciliği Taylandlı Panida Khamsri 107 kiloyla kazandı.

    Toplamda ise Çinli Yuan Tian 207 kiloyla 1'inci, Taylandlı Panide Khamsri ise 187 kiloyla 2'nci oldu.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Nurdan Karagöz Paris Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title