Haberler

    Moyes Artık La Liga'da!

    İskoç teknik adam David Moyes, Manchester United'daki başarısız kariyerinden sonra yeniden sahalara döndü.

    İspanya La Liga ekibi Real Sociedad'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, David Moyes ile 2016 yazına kadar sürecek bir sözleşme imzalandığı bildirildi.

    51 yaşındaki teknik adam, geçen sezonun başında efsane isim Alex Ferguson'un yerine Manchester United'ın başına geçmiş ancak Kırmızı Şeytanlar'da oldukça kötü bir kariyer yaşamıştı.

    Nisan ayına kadar koltukta kalabilen Moyes, Manchester United'ın tarihinde en kısa süre teknik adamlık yapan isim olmuş ve 1995'ten sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalınmasına yol açmıştı. Moyes, Manchester United'daki 51 resmi maçtan sadece 27'sini kazanabilmişti.

    Moyes, La Liga'da geride kalan 11 haftada sadece 2 galibiyet alan İspanyol ekipte, Jagoba Arrasate'nin yerine görevi devraldı.

    Moyes; Harry Lowe, John Toshack ve Chris Coleman'dan sonra Bask temsilcisinin tarihindeki 4. Britanyalı teknik adam oldu.

    Teknik direktörlük kariyerine 1998 yılında Preston North End takımında başlayan Moyes, 2002 Mart ayında ise vatandaşı Walter Smith'in görevine son verilmesinden sonra Everton'un teknik patronluğuna getirilmişti.

    İngiliz ekibe 3 kez UEFA Kupası'nda mücadele etme hakkı kazandıran İskoç teknik adam, Everton'u 2004-2005 sezonunda lig 4. sü yapmayı başarmış ancak 2005-2006 sezonu 3. ön eleme turunda Villarreal'i geçemeyerek Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme şansını kaçırıp tarih yazmanın kapısından dönmüştü.

    Everton'un başında toplamda 516 resmi maçta sahaya çıkan ve 217 galibiyet, 160 mağlubiyet ve 139  beraberlik elde eden Moyes, Manchester United'ın patronu Alex Ferguson ve Arsenal'in hocası Arsene Wenger'in ardından, Premier Lig'de bir takımın başında en uzun süre kalan teknik direktör de olmuştu.

    Moyes, 2009 FA Cup'ta ise final oynamış ancak Chelsea'ye 2-1'lik skorla boyun eğmişti.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Manchester United David Moyes La Liga Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title