Haberler

    Messi'nin Gözü El Clasico Rekorunda

    Güncelleme:

    Barcelona'da kırılmadık rekor bırakmayan Arjantinli yıldız Lionel Messi, Real Madrid ile oynanacak dev randevuda yeni bir tarih yazmanın peşinde.

    ÖZGÜR İNCE / Goal.com Türkiye

    İspanya La Liga'da Pazar günü Santiago Bernabeu'da Real Madrid ile karşılaşacak olan Barcelona'da, Lionel Messi bir başka rekoru daha yakalamak istiyor.

    Şu ana kadar Real Madrid'e karşı 26 resmi maçta forma giyen ve 18 kez fileleri havalandıran Messi, yine 18 gollü Alfredo Di Stefano'yu geçerek El Clasico tarihinin en skorer futbolcusu olmaya çalışacak. Real Madrid kulübü tarihinin efsane isimleri arasında yer alan Arjantinli Di Stefano, Madrid temsilcisinde toplam 394 resmi maçta görev alıp 308 kez gol sevinci yaşarken, bunların 18'ini ezeli rakip Barcelona'ya karşı kaydetmişti.

    Messi'nin hedefi La Liga'nın kralı olmak

    Arjantinli yıldız, La Liga tarihinin de gelmiş geçmiş en golcü ismi olma yolunda hızla ilerliyor. Real Madrid efsanesi Hugo Sanchez'in 1 gol gerisinde yer alan Tangocu'nun daha sonraki hedefi ise 251 golü bulunan Athletic Bilbao'nun efsane ismi Telmo Zarra olacak.

    RONALDO DA BARCELONA'NIN BELALISI

    Bu sezon kariyerinde zirve yapma yolunda hızla ilerleyen ve kendini iyice hayran bıraktıran Cristiano Ronaldo da, Barcelona'nın son yıllardaki en büyük kabusu oldu. Real Madrid forması altında Barcelona'ya karşı 20 maça çıkan Portekizli yıldız, kaydettiği toplam 12 golle Barcelona'ya birçok zorlu an yaşattı.

    Ronaldo, bu sezon Real Madrid'de forma giydiği 37 maçta 41 gol kaydedip büyüleyici bir performans sergiledi.

    2009 yazında Manchester United'dan 94 Milyon Euro karşılığında transfer olduğu Real Madrid'de tarih yazmaya devam eden Cristiano Ronaldo, 5. sezonunu geçirdiği takımında toplamda 236 resmi maçta 243 gol atarak inanılması güç bir istatistik tutturmuş durumda. Ronaldo; Raul (323), Di Stefano (308) ve Santillana'nın (290) ardından kulüp tarihinin en skorer 4. ismi konumunda bulunuyor.

    VALDES SON EL CLASICO MAÇINA ÇIKIYOR

    Sezon sonunda Barcelona ile yolları ayrılacak olan tecrübeli file bekçisi Victor Valdes, La Liga'da son kez El Clasico randevusunda görev alacak. 32 yaşındaki futbolcu, toplamda 27 kezle en çok El Clasico maçında boy gösteren Barça kalecisi olarak tarihteki yerini almıştı. Önceki rekor 18 maçla Zubizarreta'ya aitti.

    SON 10 MAÇTA SADECE 2 YENİLGİ

    Ligdeki şampiyonluk yarışı için Real Madrid deplasmanından mutlak 3 puan hedefleyen Barcelona, Santiago Bernabeu'da oynadığı son 10 maçta sadece 2 mağlubiyet yaşadı. Bu maçların 5'ini galip kapatan Katalan ekip 3 maçta da berabere kaldı.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Lionel Messi Real Madrid El Clasico Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title