Haberler

    Mersin Maratonu'na 23 Bin Kişi Katıldı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl Demokrasi Şehitleri anısına 'Mersin'e koş, Mersin'de koş' sloganıyla düzenlediği 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nu, erkeklerde Kenyalı Moses Too, kadınlarda yine aynı ülkeden Jedidah Wanjiru Karungu kazandı.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl Demokrasi Şehitleri anısına 'Mersin'e koş, Mersin'de koş' sloganıyla düzenlediği 2. Uluslararası Mersin Maratonu'nu, erkeklerde Kenyalı Moses Too, kadınlarda yine aynı ülkeden Jedidah Wanjiru Karungu kazandı.

    Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde verilen maratonun startına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Vali vekili Cezmi Türk Göçer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Atletizm Federasyonu Başkan vekili Ali Aksu katıldı. Maratonun ilk koşusunu engelliler gerçekleştirdi.

    HALK KOŞUSUNA 23 BİN KİŞİ KATILDI

    42 kilometrelik maratona Kenya, Etiyopya, Almanya, Fas, Ukrayna, Azerbaycan, Suriye ve Türkiye'den 231 atlet, 15 kilometrelik koşuya Almanya, ABD, Etiyopya, Kenya, Sırbistan ve Türkiye'den 960 sporcu, 5 kilometrelik halk koşusuna ise yaklaşık 23 bin kişi katıldı. Sporcuların koştuğu güzergahta polis, sivil ve resmi ekiplerin yanı sıra havadan bir helikopterde önlem aldı.

    'EN KÜÇÜĞÜ 1 YAŞINDA'

    Her yaştan insanın katıldığı maratona babasının kucağın gelen 1 yaşındaki Kutay Kılıçaslan 6886 göğüs numarası ile en küçük yarışmacı unvanını aldı. Minik Kutay'ı gören Büyükşehir Belediye Başkan Kocamaz kucağına alarak sevdi.

    ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

    42 kilometrelik maratonu erkeklerde Kenyalı Moses Too 2,14,27 derecesiyle birinci bitirirken, Faslı Youssef Sbaai 2,25,47'lik derecisiyle ikinci, Faslı Lachen Mokraji ise 2,16,47'lik derecesiyle üçüncü oldu.

    Kadınlarda 42 kilometreyi 2,40,54'lık derecisiyle Kenyalı Jeddiah Wanjiro Karungu 1'inci, 2,49,34 derecisi ile 2'nci olan Kenyalı Nelly Jepkurui, 2,56,06'lik derecesiyle Nursel Karataş 3'üncü bitirdi.

    15 kilometre erkeklerde Etiyopyalı Dawit Fikadu Admasu 43 dakika 53 saniyelik derecesiyle birinci, Kenyalı Hillary Kering 44 dakikalık derecesiyle ikinci, Etiyopyalı Fetene Alemo Regasa 45 dakika 47 saniyelik derecesi ile 3'üncü oldu.

    15 kilometre kadınlar kategorisinde 51 dakika 11 saniyelik derecesi ile Kenyalı Esther Chesang Kakuri birinci, Etiyoplı Shewaye Wolde Woldemeskel 52 dakikayla 28 saniyeyle 2'nci, Olivera Jevtic 52,38'lik derecisiyle 3'üncülüğü kazandı.

    MOSES: "İNANDIM VE KAZANDIM"

    Maratonun birinci bitiren Moses Too, ilk kez katıldığını belirterek, "Buraya geldiğimde derece yapacağıma inanıyordum. Başaracağıma inanmasaydım burada olmazdım. İnandığım içinde, başardım ve kazandım" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Burhanettin Kocamaz Türk Göçer Kenya Spor Haberler

    title