Haberler

    Max Verstappen, Formula 1'in En Genç Pilotu Oldu

    Güncelleme:

    Scuderia Toro Rosso takımının gelecek sezon için anlaştığı 17 yaşındaki Hollandalı Verstappen, Japonya'da antrenman turlarına çıkarak Formula 1'in en genç pilotu oldu.

    Formula 1 takımlarından Scuderia Toro Rosso'nun (STR), gelecek sezon için kadrosuna kattığı 17 yaşındaki Hollandalı Max Verstappen, Japonya Grand Prix'sinin antrenman turlarında piste çıkarak organizasyon tarihinin en genç sürücüsü unvanını ele geçirdi.

    ANTRENMAN SEANSINI TAMAMLAYAMADI

    Suzuki Pisti'nde yapılan ilk antrenman seansına katılan Verstappen, 1:38.157'lik tur derecesiyle 12. sırayı elde etti. Hollandalı sürücü, Formula 1'deki ilk deneyiminde 22 tur attığı antrenman seansını mekanik arıza nedeniyle tamamlayamadı.

    ALGUERSUARI'Yİ SOLLADI

    30 Eylül'de 17. yaşını dolduran Verstappen, 2009'da 19 yaş 125 günlükken Macaristan Grand Prix'sinde mücadele ederek Formula 1'in en genç sürücüsü olan İspanyol Jaime Alguersuari'yi geride bıraktı.

    27 YARIŞTAN 8'İNİ KAZANDI

    Takıma bu yıl katılan 20 yaşındaki Rus pilot Daniil Kvyat'ın 2015 sezonundaki partneri, halen Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen Formula 3 Avrupa Şampiyonası'nda yarışıyor. Formula 1'in eski pilotlarından Jos Verstappen'in oğlu olan Max, 33 yarıştan oluşan Formula 3 Avrupa Şampiyonası'nın şu ana kadar düzenlenen 27 yarışından 8'ini kazandı.

    Japonya Grand Prix'si, yarın yapılacak sıralama turlarının ardından 5 Ekim Pazar günü TSİ 09.00'da koşulacak.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    scuderia toro rosso max verstappen Formula 1 Japonya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title