Haberler

    Luis Aragones'in Fenerbahçe Günleri

    Fenerbahçe'nin 76 yaşında hayata gözlerini yuman eski teknik direktörü Luis Aragones'in sarı lacivertli takımdaki performansını sizler için inceledik.

    Fenerbahçe'nin 76 yaşında hayata gözlerini yuman eski teknik direktörü Luis Aragones'in sarı lacivertli takımdaki performansını sizler için inceledik. İşte kurt teknik adamın Fenerbahçe günleri...

    Türk futbolseverlerin uzun yıllar unutamaycağı Euro 2008'i Fernando Torres'in attığı golle gene kendisi gibi eski bir Fenerbahçe teknik direktörü olan Joachim Löw'ü mağlup ederek kazanan Aragones, Aziz Yıldırım'ın "11 yıllık başkanlık dönemimde çalıştığım bana en yakın teknik adam" sözleri eşliğinde imza atarken, tüm taraftarların aklında önceki yıl yaşanan Şampiyonlar Ligi serüvenini devam ettirmek vardı.

    Zico döneminde kazanılan Şampiyonlar Ligi başarısında kilit rol oynayan Marco Aurellio'nun Real Betis'e transferi sonrası Brezilyalı oyuncunun yerini uzun süre dolduramayan Fenerbahçe, Aragones'in de talebiyle uzun süre Xabi Alonso ve Senna ile ilgilenmiş ancak transfer edilen isim Villareal'de önceki sezonda çok sayıda maçı sakatlığı nedeniyle kaçıran Josico olmuştu.

    Orta saha transferinde bu hayal kırıklığını takımın organizatörü olması beklenen yeni transfer Emre Belözoğlu'nun askerlik nedeniyle sezon öncesi kampının büyük bölümünü kaçırması, Şampiyonlar Ligi masalının sürpriz adamı olan Deivid'in sezon öncesi ayağının kırılması, Manisaspor'dan büyük umutlarla transfer edilen Burak Yılmaz'ın bir türlü takıma adapte olamaması, önceki sezon La Liga'da 27 golle gol kralı olan Guiza'nınsa 14 milyon Euro'luk bonservis bedelinin altında ezilmesi gibi olumsuzluklar izlerken, Kadıköy'de akıllarda Julius Aghahowa'nın taklalarıyla kalan 4-1'lik Kayserispor yenilgisi Avrupa Şampiyonu hocanın tartışılmaya başlandığı maç oluyordu.

    İspanyol hoca tartışılmaya tartışılıyordu ama herkesin atladığı bir şey vardı; çalıştığı takım Fenerbahçe'ydi ve bir Galatasaray galibiyeti tıpkı Alman meslektaşı Werner Lorant örneğinde olduğu gibi kötü giden her şeyi unutturabilirdi. Öyle de oldu, Cassio Lincoln'ün maçın başında soğuk duş etkisi yaratan golüne rağmen sarı lacivertli takımın Galatasaray'ı Kadıköy'den akıllarda "yengeç dansı" ile kalan dört golle uğurlaması yeniden şampiyonluk şarkılarının söylenmesi için yetiyordu.

    Mustafa Denizli'nin "26. hafta" açıklamasıyla göreve gelip Beşiktaş'a şampiyonluğu kazandırdığı sezondan sarı lacivertli taraftarlara kalansa en son Şampiyonlar Ligi anıları. Fenerbahçe'nin Devler Ligi'nde çıktığı son maç olan 2008 yılındaki Dinamo Kiev maçında takımın başında olan Aragones, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde iki kez elenen Aykut Kocaman'ın aksine Partizan'ı eleyerek ön elemeyi geçmeyi başarmıştı.

    Sezonu şampiyon Beşiktaş ile birlikte 60 gol atarak en çok atan takım olarak kapatan Fenerbahçe, Aragones'in "Bir takımı aynı sezonda üç kez yenmek zordur" sözleriyle çıktığı Türkiye Kupası finalinde, ligde iki kez mağlup ettiği ezeli rakibine kupayı da teslim ediyor ve kupa ile gelen Aragones kupa ile gidiyordu...

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title