Haberler

    İspanya'da Yeni Hoca Telaşı

    İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, bu yaz emekliye ayrılıyor.

    SPORCOPE DIŞ HABERLER - İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, bu yaz emekliye ayrılıyor. 65 yaşındaki teknik adam İspanya futbol tarihinin en başarılı teknik adamı konumunda bulunuyor.

    2008 Avrupa Futbol Şampiyonası zaferi yaşadıktan sonra Fenerbahçe'nin başına geçen Luis Aragones'in yerine İspanya Milli Futbol Takımının başına geçen Del Bosque selefini aratmadı.

    2010 Dünya Kupası'nı ve 2012 Avrupa Şampiyonası'nı da kazanan İspanyollar, 2014'te başarısız bir turnuva geçirdi ve grup aşamasında elenmekten kurtulamadı. O günlerde görevi bırakacağı konuşulan Del Bosque, görevine devam etmişti. Sözleşmesi önümüzdeki Temmuz ayında sona erecek olan deneyimli teknik adam emeklilik planları yapmaya hazırlanıyor.

    İspanyol basını ise şimdiden Del Bosque sonrasında takımın kime emanet edileceğini tartışmaya başladı.

    Rafael Benitez, Unai Emery, Albert Celeades u21 20, Michel marsilya hocası, Paco Jemez, Ernesto Valverde

    Son olarak Real Madrid'i çalıştırdıktan sonra şimdilerde boşta olan Benitez, İspanya futbol takımı patronluğu için adı en çok öne çıkan aday konumunda bulunuyor. Geçmiş yıllarda Liverpool, Chelsea, Inter, Valencia ve Napoli tecrübeleri de yaşayan teknik adam ile Fransa'da düzenlenecek turnuva sonrası kontrat imzalanabilir.

    Unai Emery ise Sevilla ve Valencia ile önemli işler yapmasına rağmen Spartak Moskova'da başarısız bir dönem geçirmişti. Adı yine de adaylar arasında önemli bir yerde bulunan Emery'nin Sevilla ile 2017 sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor. Genç teknik adam kariyerinde şimdiye kadar 2 kez UEFA Avrupa Ligi zaferi yaşadı.

    Albert Celades ise İspanya genç milli takımlarında görev yaptı. Şu anda kadrosunu yenileme ve gençleştirme çalışmaları yapan İspanyollar için çoğunluğu U21 ve U20 yaş gruplarında oynamış olan yeni bir jenerasyon için Celades uygun bir isim olabilir.

    Şu anda Marsilya'nın başında bulunan 52 yaşındaki Jose Miguel Gonzalez "Michel" de İspanya milli takımı için adaylardan biri olarak sivriliyor. Real Madrid Castilla takımında da çalışan tecrübeli çalıştırıcı, Olimpiakos, Getafe ve Sevilla'da da çalıştı.

    Paco Jemez ve Ernesto Valverde ise listenin üst sıralarındaki isimler ile anlaşma ortamı sağlanamaması halinde gündeme gelebilecek diğer adaylar arasında.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Vicente Del Bosque İspanya Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title