Haberler

İlke'nin Hedefi "İlk" Olmak

Güncelleme:

Modern Pentatlon Milli Takımı sporcusu İlke Özyüksel, Barcelona'da aldığı altın madalyayla başarılarını bir yenisini daha ekledi.

Musa Samur - Modern Pentatlon Milli Takımı sporcusu İlke Özyüksel, Barcelona'da aldığı altın madalyayla başarılarını bir yenisini daha ekledi.

İspanya'nın Barcelona kentinde, 26-28 Nisan'da yapılan 19. International Trofeu Vila Sant Boi Turnuvası'nda altın madalya kazanan İlke Özyüksel, AA muhabirine hedefinin modern pentatlonda bir ilki başararak, 2016 Rio Olimpiyatları'nda kürsüye çıkmak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin "Yıldız A" kategorisinde 1 erkek, 1 bayan, "Yıldız B" kategorisinde 3 erkek, 3 bayan ile katıldığı yarışmalarda tek madalya kazanan pentatloncu olan Özyüksel, zor bir branşta spor yaptığını ancak başarılı olabilmek için daha fazla çalışması gerektiğinin farkında olduğunu dile getirdi.

Hedefinin sadece 2016'da madalya kazanmak olmadığını belirten Özyüksel,

"Spor hayatımda 4 olimpiyata katılabilirim. Amacım, rekorlar kırmak ve Türkiye'yi bu sporda unutulamayacak bir noktaya getirmek" diye konuştu.

Biatlon branşında 12 yaşındayken Monaco Prensi Albert tarafından kendisine özel madalya verilen İlke Özyüksel, artık madalyalarını koyduğu kutunun küçük geldiğini, olimpiyatlarda alacağı madalyaları koyacağı yerleri hayal ederek, mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

-"İlke özel bir sporcu"

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin, Özyüksel'in çok özel bir sporcu olduğunu söyledi.

Akşin, son olarak İspanya'da kürsünün en üst basamağında yer alan İlke Özyüksel'in Türk sporu için önemli bir değer olduğunu dile getirerek, "Federasyon olarak kendisine elimizden gelen desteği vereceğiz ve olimpiyatlara hazırlayacağız" diye konuştu.

-Kürsüdeki tek Türk-

19. International Trofeu Vila Sant Boi Turnuvası'nda kürsüye çıkan tek Türk pentatloncu İlke Özyüksel oldu.

Şampiyonada 8 sporcuyla mücadele eden Türk takımın madalya kazanan tek sporcusu Özyüksel, "Yıldız B" bayanlar kategorisinde 6 ülkeden 26 sporcuyla yarıştı. Aynı kategoride mücadele eden Sıdal Aslan 17, Nuran Bayrakçı ise 25. oldu.

Turnuvayı, "Yıldız B" erkekler kategorisinde 7 ülkeden 31 sporcuyla mücadele eden Çığ Aladağ 19, Ünal Barış Kançoğlu 24, Hayrettin Kıvanç 27'inci, 11 ülkeden 29 sporcunun yarıştığı "Yıldız A" bayanlar kategorisinde İpek Akşin 17'inci, 11 ülkeden 39 sporcunun yer aldığı "Yıldız A" erkeklerde Umut Furkan Aknar ise 35'inci tamamlamıştı.

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Musa Samur İspanya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title