Haberler

Futbolsuz Geçen 900 Günü Anlattı

Şike davası sürecinden en çok zarar gören ve en fazla cezayı alan isim İbrahim Akın'dı. 5 ay kadar Metris Cezaevi’nde yattı ve 900 gün futboldan ayrı kaldı. Yeniden yeşil sahalara dönen İbrahim Akın bu süreçte yaşadıklarını Aksiyon Dergisi'ne verdiği röportajda anlattı.

3 Temmuz 2011'de başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere çok sayıda kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan şike sürecinin en büyük kurbanıydı o. 19 maçta şike ve teşvik girişiminde bulunulmuş, onlarca isim gözaltına alınmış, onlarca isim hapis yatmıştı; ama içlerinden sadece biri böylesine cezalandırılmıştı: O isim İbrahim Akın'dı...

Önce 'şike yaptığı için' 3 yıl futboldan men edildi, sonra 'sen şike yapmadın, teşvik teşebbüsünde bulundun' denilerek cezası 2 yıla indirildi. 5 ay kadar Metris Cezaevi'nde yattı. 29 yaşındaki oyuncu, tam 900 gün futboldan ayrı kaldı. Üç hafta önce Gaziantepspor'un Hatayspor ile oynadığı Türkiye Kupası maçıyla yeşil sahaya yeniden ayak bastı. Futbolda adeta ikinci baharını yaşıyordu. Peki, hayatında neler değişmişti? Pişman mıydı? Savcı Mehmet Berk'e kızıyor muydu? Metris'teki günleri nasıl geçmişti? Kumar ve at yarışı oynamaya devam ediyor muydu? 2,5 sene boyunca konuşmayan İbrahim Akın içini döktü... Yaşadıklarını anlattı tüm çıplaklığıyla. 'Ben şike yapmadım' diyordu. Ama bu olay ona kendi deyişiyle inanılmaz bir dönüşüm yaşattı.

Futboldan ayrı kaldığı 900 günlük süreçte 2 yıl boyunca oruç tuttuğunu söyleyen İbrahim Akın'ın özellikle savcı Mehmet Berk tarafından sorgulanırken yaşadıkları 3 Temmuz sürecini ve gelişimini ortaya koyacak cinsten. Zira İbrahim Akın savcı Berk'in kendisini neyle tehdit ettiğini açıklarken, Berk tarafından yazılan ifadeye içeriğinin ne olduğuna bakmadan imza attığını bir kez daha yineliyor ancak garip bir şekilde savcı Berk'e kızgın olmadığını ifade ediyor...

İbrahim Akın röportajının tamamını okumak için tıklayın…

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Metris Cezaevi Aziz Yıldırım Mehmet Berk Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title