Haberler

FIFA'dan Dünya Kupasına Katılacak Ülkelere 576 Milyon Dolar

Güncelleme:

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, Brezilya'da 2014 Dünya Kupası için mücadele edecek ülkelere toplam 576 milyon Dolar dağıtacak.

FIFA İcra Kurulu'nun Brezilya'da gerçekleştirdiği toplantıda, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda dağıtılacak katılım payının, 2010'a göre yüzde 37 artarak 576 milyon dolara çıkmasına karar verildi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), Brezilya'nın Costa do Sauipe kentinde gerçekleşen icra kurulu toplantısı sonrası FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ve İletişim ve Halkla İlişkiler Direktörü Walter De Gregorio basın toplantısı düzenledi.

420 MİLYON'DAN 576 MİLYON DOLARA ÇIKTI

Genel Sekreter Valcke, 2014 Dünya Kupası katılımcılarına ödenecek katkı payının, bir önceki kupa olan Güney Afrika 2010'a göre yüzde 37 artarak, 420 milyon dolardan 576 milyon dolara çıktığını açıkladı. Valcke, ayrıca kulüpler için ayrılan payın, 2010'da 40 milyon dolarken 2014'te 170 milyon dolara yükseldiği bilgisini verdi.

KUPANIN SAHİBİ 35 MİLYON DOLAR KAZANACAK

Finans kurulunun aldığı karara göre, kupayı kazanan milli takıma 35, ikinciye 25, üçüncüye 22 ve dördüncüye 20 milyon dolar verilecek. Finallere katılma hakkı kazanan her (32) takıma, hazırlıkları için 1,5'er milyon dolar, turnuvada futbolcusu mücadale eden kulüplere de üye federasyonlar aracılığıyla toplam 70 milyon dolar para dağıtılacak.

Bu dağılıma göre, turnuvaya katılan 32 milli takım, 358 milyon doları, kupada alacağı dereceye göre arasında paylaşacak.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Jerome Valcke Sepp Blatter Spor Haberler

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Bakmadan Geçme

Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? Hatayspor'a Davide Ancelotti mi geliyor? Volkan Demirel sonrası Hatayspor'da Ancelotti esintisi! Kadınlara regl izni mi geldi? Hangi belediye, regl izni getirdi, olay ne? Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba Instagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? ASFALT MI ERİDİ? Hangi ilde sıcaklık nedeniyle asfalt eridi, kaç derece? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! ZAHİDE YETİŞ programında ne oldu? CANLI YAYINDA baba kızını mı dövdü, olay ne? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Yeşil Yol filmi konusu ne, oyuncuları kim? Yeşil Yol ne zaman, nerede çekildi? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı kim oldu? TBB Başkanı kim seçildi? 6 Haziran Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Haziran burç yorumları nedir?
Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title