Haberler

Türk Futbolunu Eleştiren Klopp Geri Adım Attı

Güncelleme:

Borussia Dortmund Teknik Direktör Jürgen Klopp, Türk yöneticiler hakkında söylediklerini hatırlatması üzerine geri adım attı ve "Yanlış anlaşıldım" dedi.

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda deplasmanda karşılaşacağı Alman temsilcisi Borussia Dortmund'da teknik direktör Jürgen Klopp ve futbolcu Sebastian Kehl, Signal Iduna Park'ta basın toplantısı düzenledi.

"GALATASARAY DA ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR"

Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Galatasaray'a karşı rahat olduklarını belirterek, " İstanbul'da rahat bir galibiyet aldık. Galatasaray da zor günler geçiriyor. Biz de ligde zor günler geçiriyoruz. Yarın akşam kendi oyunumuzu oynayacağız. Umutluyuz" dedi.

"İSTANBUL'DA SÖYLEDİKLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI"

Basın mensuplarının Klopp'un Türk yöneticiler hakkında söylediklerini hatırlatması üzerine tecrübeli teknik adam, "Türkiye'deki maçtan sonra konuşmam yanlış anlaşıldı. Ben o şekilde söylemedim. Biz de kötü durumda olduğumuz zaman kendimizi destekliyoruz. Yönetim de bize yardımcı oluyor. Galatasaray'da nasıl oluyor bilmiyorum ama burada biz birbirimize sürekli destek oluyoruz." dedi.

KLOOP, İSTANBUL'DA NELER SÖYLEMİŞTİ ?

Türk futbolunun içinde bulunduğu şartlar belirtilerek yöneltilen bir soru üzerine Klopp, "2008'den beri Borussia Dortmund'un başındayım. Ama benim başkanım ve sportif direktörüm Türk mantalitesine sahip olsaydı, sanırım ben de bugünlere kadar gelemezdim. Ben bu iş için biraz daha sabrın gerektiğini düşünüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş 'ı ve İstanbul'un diğer takımlarını bir çatı altında, bir araya getirdiğinizi düşünün, bunun hem futbol hem de ekonomik boyutlarını düşünün ve nasıl bir gücün ortaya çıkabileceğini tahmin etmeye çalışın" değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, Galatasaray'ı son bir yılda 3 ayrı teknik direktörün farklı sistemlerle çalıştırdığını anlatıp, "Başarı için bu doğru bir yol mudur?" şeklindeki sorusuna Alman teknik adam, "Bence doğru yol değil. Ben futbolda sabrın ve felsefenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak ben konuya fazla hakim değilim. Şu durumda konuyla ilgili yorum yapmak bana çok doğru gelmiyor. Ama az önce de vurgulamış olduğum gibi benim patronlarım da Galatasaray'ın patronlarıyla aynı kafada olmuş olsaydı, ben de herhalde bugün Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmazdım" cevabını verdi.

Klopp, bir başka gazetecinin, " Türkiye 'ye gelip, Galatasaray'ı çalıştırmayı düşünür müsünüz?" şeklindeki sorusuna ise "Güzel bir şehirde yaşadım bugün. Henüz bana soran olmadı ama şehriniz çok güzel" karşılığını verdi.

"DORTMUND GİBİ OYNAYACAĞIZ"

Futbolcu Sebastian Kehl, son dönemde yoğun bir maç dönemi yaşadıklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir dönem geçiriyoruz. Ama bu lige yansımadı. Ligde de daha iyi günlere ileride göreceğiz. Ligde kötü gidişatı düşünüyoruz ama yarınki maçtan sonra Dortmunt gibi oynayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Jürgen Klopp Galatasaray İstanbul Spor Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title