Haberler

'Arzumuz Diyarbakırspor'un Devam Etmesi'

Hükümet Sözcüsü, Çiçek, 'Bizim Arzumuz Diyarbakırspor'un Yoluna Devam Etmiş Olmasıdır.' Dedi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''Bizim arzumuz Diyarbakır spor'un yoluna devam etmiş olmasıdır. Bu bizim temennimizdir, ama kararı verecek olan tabiatıyla biz değiliz, Futbol Federasyonu ve onun ilgili kurullarıdır'' dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ermeni iddialarıyla ilgili bir kararın İsveç Parlamentosunda kabul edilmesinin ardından ''Ankara'nın'' bundan sonra ne yapacağının toplantı gündemine gelip gelmediği sorusuna Çiçek,şöyle konuştu:

''Bunları doğru bulmuyoruz, bu tür milletimize yönelik kabullerin hepsi haksızdır. Ortaklığa sığmayan, ortak olarak beraber olduğumuz bu ülkelerin parlamentolarından bu tip yasaların geçmiş olması, ilişkilere, normalleşmeye, barış sürecine ciddi ölçüde zarar veren hususlardır. Dolayısıyla Türkiye haklı olarak tepkilerini ortaya koymuştur. Bizim tepkilerimiz bir anlık bir tepki değildir. Ümit ederim muhataplarımız bunları iyi anlar, iyi değerlendirir. Bundan sonraki gelişmeleri de yakından takip edeceğiz.''

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ABD GEZİSİ-

Başbakan Erdoğan'ın, gelecek ay yapmayı planladığı ABD gezisini erteleyip ertelemediği sorusuna ise Çiçek, ''Sayın Başbakan'ın ABD ziyaretiyle ilgili konu, değerlendirme konusudur. Daha evvelki yapılan açıklama ne ise bu konuda halen o noktadayız. Bunun bilinmesinde fayda var'' karşılığını verdi.

-DİYARBAKIRSPOR-

Bakan Çiçek, ''Nevruz Bayramı'na yönelik önlemler gündeme geldi mi? Diyarbakır spor'un ligden düşürülmesi söz konusu. Demokratik açılım göz önünde bulundurulduğunda nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorularını şöyle yanıtladı:

''Nevruz gününün bir barış günü, bir şenlik günü, bir kardeşlik havası içinde geçmesi hepimizin menfaatinedir. Bu türlü günleri, bir endişe kaynağı, karşılıklı korkuların ortaya salındığı günler olarak değerlendirmemek lazım. Yasalara uygun olarak herkes kutlamaları yapabilir, yapmalıdır. Bundan herkesin de menfaati vardır.

Ona paralel olarak bir şey ifade edeceğim. Spor bir barış aracıdır, bir kardeşlik aracıdır. Spora böyle bakmak lazım. Bunun dışına taşırdığımızda spor, spor olmaktan çıkar. Kin ve nefretin, husumetin, karşılıklı bir kısım ön yargıların gündeme geldiği bir kısım sahneler ortaya çıkar. Arzu ederiz, tüm temennimiz odur ki 1. Lig'de bulunan Diyarbakırspor'un yoluna bu şekilde devam etmesidir. Ama herkesin bu süreci soğukkanlı değerlendirmesi lazım. Bu türlü görüntüler ne Diyarbakırspor'un lehinedir, ne bir başka ilimizin lehinedir ne de Türkiye'nin lehinedir. Bu görüntüler artık Türkiye'ye yakışmıyor. Herkesin sorumlu davranması lazım.''

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title