Haberler

    Arsenal'in Costa Kabusu

    İngiltere Premier Lig'de kıyasıya geçen şampiyonluk yarışı devam ederken Arsenal ile Chelsea arasında oynanılan Londra derbisinde Per Mertesacker kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

    SPORCOPE DIŞ HABERLER - İngiltere Premier Lig'de kıyasıya geçen şampiyonluk yarışı devam ederken Arsenal ile Chelsea arasında oynanılan Londra derbisinde Per Mertesacker kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

    Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Arsenal bu sezon 3. kırmızı kartını da ezeli rakibi Chelsea karşısında gördü. Sezonun ilk yarısında iki takım arasında oynanılan maçta Arsenal'dan Gabriel Paulista ve Santi Cazorla oyun dışında kalmıştı.

    Arsene Wenger'in öğrencilerine çıkan kırmızı kartların ikisinin ortak noktası ise Chelsea'nin yıldzı forveti Diego Costa oldu.

    Chelsea'nin 2-0 kazandığı ilk maçta Arsenal savunmasıyla girdiği fiziksel mücadelenin sonucunda Gabriel Paulista adeta çileden çıkartan Diego Costa, rakibinin direkt kırmızı kartla oyun dışında atılmasını sağlamıştı.

    45. dakikadaki bu karta kadar golsüz berabere giden mücadeleyi Chelsea 2-0 kazanmıştı. Aynı maçın 79. dakikasında Arsenal'de Santi Cazorla 2. sarı karttan kırmızı kart görmüştü.

    Chelsea'nin bugün Arsenal deplasmanında 1-0 kazandığı maçta da yine gündem Diego Costa oldu. Henüz 18. dakikada savunma arkasına koşu yapan Brezilya asıllı İspanyol oyuncu, Per Mertesacker tarafından düşürüldü. Yüzde yüz gol şansı olduğuna hükmeden maçın hakemi de tecrübeli savunmacıyı direkt kırmızı kartla oyun dışına attı. Costa, kırmızı karttan sadece 5 dakika sonra da takımına galibiyeti getiren golü attı.

    Arsenal savunmasının kabusu haline gelen Diego Costa, iki maçta toplam 117 dakika Chelsea'nin 1 kişi fazla oynamasını sağladı.

    Arsenal'in Premier Lig tarihinde gördüğü 80. kırmızı kart Per Mertesacker'e çıkmış oldu.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Per Mertesacker Chelsea Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title