Haberler

Arena'nın 'Sultan'ı Olacaktı, Tepetaklak Oldu!

HABER.Fatih ŞAMLIOĞLU fatihs@sporx.com Bir sezon önce Galatasaray ile Kayserispor arasında kriz çıkartan Cem Sultan, sezon sonunda Kayserispor'a veda etmeye hazırlanıyor.

HABER: Fatih ŞAMLIOĞLU

fatihs@sporx.com

Bir sezon önce Galatasaray ile Kayserispor arasında kriz çıkartan Cem Sultan, sezon sonunda Kayserispor'a veda etmeye hazırlanıyor. Kayserispor'un Galatasaray'dan 500 bin TL yetiştirme parası karşılığında transfer ettiği ancak teknik direktör Şota afından performansı beğenilmeyen Cem Sultan'ı kiralık olarak elden çıkartmanın planlarını yapan Kayserispor, genç futbolcu için kulübe ulaşan teklifleri değerlendirmeye başladı.

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden bazı takımlardan teklifler aldığı bilinen Cem Sultan için TFF 1. Lig'in iddialı takımları da nabız yoklamaya başladı. Önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele etmek için büyük bir mücadelenin içerisine giren Elazığspor ve Kasımpaşa'nın Cem Sultan için nabız yokladığı öğrenilirken; 21 yaşındaki futbolcunun yeniden İstanbul'a dönebilmek adına tercihini Kasımpaşa'dan yana kullanabileceği ifade edildi.

SERVET İLE YAPILAN O KAVGA KIRILMA ANI!

Futbola Galatasaray'da başlayan ve sarı-kırmızılı takımın tüm yaş kategorilerinde gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Cem Sultan, taraftarların da sevgilisi haline gelmişti. Genç yaşına rağmen ortaya koyduğu aktif futbolla ve skorer özellikleri ile beğeni toplayan ve Bülent Ünder döneminde A Takım ile antrenmanlara çıkan Cem Sultan, sarı-kırmızılı takımın tecrübeli futbolcusu Servet Çetin ile yaşadığı tartışmanın ardından büyük tepki toplamıştı.

Mikro blog sitesi twitter üzerinden Servet'e atfen yazdığı mesajlarla sarı-kırmızılı kulüpteki bileti kesilen 21 yaşındaki futbolcu, olaylı bir şekilde Kayserispor'a transfer olmuştu.

5 yıllık sözleşme imzaladığı Kayserispor'da bu sezon 1'i ilk 11'de olmak üzere 4 maça çıkan Cem Sultan'ı A2 Takım'da ısıtmak isteyen sarı-kırmızılı yönetimin bu planı da başarılı olmadı ve genç futbolcu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile oynanan A2 ligi maçında rakibine yaptığı kasıtlı hareketten dolayı, PFDK tarafından 3 resmi müsabakadan men cezası alarak bir kez daha hayal kırıklığı yarattı.

15 yaşındayken profesyonel sözleşmenin altına imza atan ve bu alanda da Galatasaray tarihinde bir rekora sahip olan Cem Sultan'a çok küçük yaşlarda İtalya takımlarından Empoli talip olmuş ve futbolcu da verdiği bir röportajda bu teklifi doğrulamıştı.

BİR GÖRÜŞ;

CEM SULTAN'IN ALTYAPI HOCASI RECEP YAZICI:

"CEM SULTAN'IN DİLİNDEN ANLAMAK LAZIM"

Galatasaray Yıldız Takımı ile Süper Genç Takımı yaş kategorilerinde Cem Sultan'ın teknik direkörlüğünü yapan Recep Yazıcı'nın 21 yaşındaki futbolcu için düşündükleri ise oldukça ilginç...

Arda Turan, Aydın Yılmaz, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Uğur Uçar ve Semih Kaya gibi bir çok futbolcunun bugünlere gelmesinde büyük bir pay sahibi olan ve şua nda Azerbaycan'ın Qebele takımında geleceğin yıldızlarını yetiştiren Recep Yazıcı, Cem Sultan'ın Türk futbol tarihinin en iyi forvetlerinden biri olabilme potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

Cem Sultan'ın çok duygusal bir çocuk olduğunu dile getiren Yazıcı, "Cem Sultan'ın kafasında her zaman bazı problemler vardı, bu problemlerin temelinde yatan neden ise Cem'in kardeşinin engelli olmasıdır. Cem, bu konuyu sürekli düşünür ve bu konuyu kendisine problem haline getirir. Cem ile birlikte çalışan teknik direktörün bu durumu bilmesi ve ona göre davranması gerekir." dedi.

Cem Sultan'ın en az Burak Yılmaz kadar yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Yazıcı, "Cem'in bir sezonda altyapıda 70'e yakın gol attığını biliyorum. İnanılmaz bir fizik gücü var ve etkili bir sol ayağa sahip. Burak Yılmaz ile birlikte yıllarca Türk Milli Takımı'na hizmet edebilir yeterki hocası onun dilinden konuşsun." ifadelerini kullandı.

CEM SULTAN NELER YAŞAMIŞTI?

%%EMBEDVIDEO_3674%%

Kaynak: Sporx.com / Spor

Kayserispor Galatasaray Cem Sultan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title