Haberler

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklandı!

Güncelleme:

Öğretmen adaylarını yakından ilgilendiren, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı. Mülakat sonuçlarına göre 60 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için 24 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında yapılan sözlü mülakatın sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar sözlü mülakat sonuçlarını www.meb.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaralarıyla öğrenebiliyor. Sözlü mülakatta 60 ve üzeri puan alan öğretmen adayları tercihte bulunabilecek.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

"Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum" ya da "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek.

Tercihlerine atanamayan adaylardan "9.5.2." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMASI NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı halinde atanacak aday bilgisayar kurasıyla belirlenecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title