Haberler

Kalın, "Suriye operasyonunda ABD ve Rusya'nın baskısıyla frene mi bastık?" sorusuna Erdoğan'ın sözüyle yanıt verdi

Güncelleme:

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonu son günlerde gündemden düşerken, canlı yayında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a "Rusya ve ABD'den karşı baskı görünce frene mi bastık?" sorusu yöneltildi. Yanıtında Erdoğan'ın sözlerine yer veren Kalın, "Suriye'nin kuzeyine 3 tane büyük askeri harekat düzenlendik. Biz bu baskıları o zaman da gördük ancak bu harekatları yaptık. Cumhurbaşkanımız 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diye çok güzel ifade ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Habertürk Tv'ye konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözcü Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliğine ilişkin mesajlar verirken Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyondaki son duruma ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

"BİZ BU BASKILARI DAHA ÖNCE GÖRDÜK"

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İbrahim Kalın'a "Operasyon seçim sonrasına mı kalacak? Rusya ve ABD'den karşı baskı görünce frene mi bastık? Harekatı yapıyor muyuz?" soruları yöneltildi. Sözcü Kalın, Suriye'nin kuzeyine 3 tane büyük askeri harekat düzenlendiğini vurgulayarak "Bunları yaparken kimseden izin almadık. Aynı baskıyı o zaman da gördük ancak bu harekatları yaptık. Cumhurbaşkanımız 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diye çok güzel ifade ediyor. Bunu isteyen istediği şekilde yorumlasın. Bize bir tehdit söz konusu olduğunda değerlendirme yapılır ve gereği yapılır. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü ihlal edecek hiçbir angajmanın içerisinde olmadık. Biz Suriye tarafında en az 6-7 milyonu bulundukları yerde tutuyoruz. Biz elbette mültecilerin Suriye'ye dönmelerini istiyoruz. Suriye tarafında şartların olgunlaşmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın Obama ve Merkel döneminde güvenli bölge çağrısı olsaydı, on binlerce insan Akdeniz'de hayatını kaybeder miydi? Suriye'de durum böyle olur muydu? O zaman madem ki yapmıyorsunuz, bizim yapacağımız operasyona da ses çıkarmaya hakkınız yok diyoruz. Girmeyeceğimizin garantisi yok, her an olabilir." şeklinde yanıt verdi.

MADRİD'DE DÖRTLÜ ZİRVE

Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusuna terör örgütlerine destekleri nedeniyle Türkiye'nin hayır dediğini, bundan vazgeçene ve Türkiye'nin şartlarını yerine getirene kadar da üyeliklerine hayır deneceğine vurgu yaptı. Kalın, NATO Liderler Zirvesi öncesi Madrid'de Türkiye, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve İsveç ile Finlandiya temsilcilerinin bir arya geleceğini açıkladı.

SURİYE İLE NORMALLEŞME GÜNDEMDE Mİ?

Kalın sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye ile şu anda siyasi düzeyde bir temas yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi istihbarat birimlerimizin dönem dönem temasları oluyor. Ulusal çıkarlarımızın açısından istihbarat birimlerimiz görüşür. Ama bunun ötesinde bir siyasi görüşme yok.

Sözcü Kalın'a açık açık sordular: Rusya ve ABD'den karşı baskı görünce Suriye operasyonu rafa mı kalktı?

"ABD'DEN İZİN ALMADAN PLANLARIMIZI UYGULUYORUZ"

Kendi ulusal güvenlik ve çıkarlarımızı ilgilendiren konularda ABD'den ve başkalarından izin almadan planlarımızı uyguluyoruz. Karabağ savaşında Azerbaycan'ın yanında durduğumuzda Amerikalılar çok iyi yapıyor musunuz dediler bize. Tam tersine karşı karşıya geldik. Libya'da da öyle oldu. Yeri geldi İsrail'e çakıştık. En büyük baskıyı oradan yemedik mi? O zaman konuşuluyordu, bu iş bitti, şöyle yapacaklar vesaire. S-400 almışız biz NATO üyesi olarak. Bu bizim birinci tercihimiz değildi, Türkiye mecbur bırakıldı. Tercihimiz NATO ittifakı içerisinde güvenlik ihtiyacımızın karşılanmasıydı. Biz herhangi bir tereddüt içinde değiliz dış politikada. Bu herkesle köprüleri atmak, kavga atmak anlamına gelmiyor. Yeri geliyor kuyumcu nezaketiyle oluyorsunuz yeri geliyor elinizi masaya vuruyorsunuz. Daralmalar olur, genişlemeler olur. Belli konularda uzlaşırsınız, bakış açıları değişir. Stratejik mecburiyetlerle size geri gelirler. Biz dış politikamızda acaba ABD ne der, Avrupa ne der diye düşünmüyoruz. Kendi çıkarlarımız neyi gerektirirse. Anlaşabilirsek buyurun beraber yürüyelim diyoruz, anlaşamazsak yolumuzu yürüyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Politika

İbrahim Kalın Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Chika Mika:

Valla bence Suriye mevzusundan ziyade Yunan mevzusuna yönelmek daha mantıklı olur. Zira Yunan kanallarının yaptığı programlar hiç hayra alamet değil.

76
4
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Şimdiye kadar 3 harekat ve tam sonuç alınmamıştır. Harekat bir gece ansızın gelebiliriz demeyi aylarca dile pelensek etmekte hiç değildir. Anlık karar gireceksin tak tak işi bitireceksin pat pat. Brezilya dizisine döndürmeyin.

50
20
yanıtYanıtla
Can Özkan:

Suriye'ye acilen girip gövde gösterisi yapmamız şart Yunanistan'a gelince yunanista Türkiye'ye taş bile firlatamaz firlatirsa Yunanistan die bir ülke kalmaz

40
22
yanıtYanıtla
Erol Birol :

Allah senin gibi cahillerin sonunu hayır etsin zannediyormusunki ab abd bunu yapmamıza izin verirmi biraz beynini zorla be kardeşim

yanıt35
yanıt36
ysf TMT:

yunanistan turkiye ye hava ustunlugunde gecmek uzere hala elle tutulur ucaklarimiz yok misir kadar da olamadik adamlarda hem fransiz rafal hem su30 su35 rus ucaklari hem Abd f16 l'art var bizimkiler konusunca alt yapimiz yok deniliyor misir nasi yapiyor arkadas ??

26
18
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

Secim sonrasi sen bak neler olacak :D

20
4
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Herhan Mehmetçik gelecek korkusunu yaşıyorlar

13
10
yanıtYanıtla
bekir yapici:

yunan korkmuyor kardesim cünki tsk´nin gelmeyecegine eminler adalara 10 yildir yiginak yapiyorlar yerlesiyorlar kilise belediye binasi askeri garnizon insa ediyorlar agir silahlarla donatiyorlar biz yillardir yunanlilar adalari isgal ediyor ikdidarda niye tik yok diye sosyal medyada elestirdi o zaman uykudamiydilar bu millet artik yemiyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title