Haberler

Soykırıma Ermeniler Değil, Türkler Uğradı

Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Doğu ve Güneydoğu'da Taşnak, Hınçak, Ramgavar ve Veragöz Adlı Ermeni Çeteleri Tarafından Türk Soykırımı Yapıldığını Söyledi.

Atatürk Üniversitesi Ermeni Araştırma Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Doğu ve Güneydoğu'da Taşnak, Hınçak, Ramgavar ve Veragöz adlı Ermeni çeteleri tarafından Türk soykırımı yapıldığını söyledi.

Ordu'nun Ünye ilçesi Belediye Kültür Merkezi'nde, Türk Eğitim-Sen Ünye Şubesi tarafından "Belgelerin Işığında Ermeni Meselesi" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Ermeni Araştırma Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, slaytlı bir sunum yaptı. Türk milletinin tarihinde asla hiçbir millete yönelik soykırım yapmadığını söyleyen Kürkçüoğlu, "Biz Türk milleti olarak darda kalan her millete yardım elini uzatan, yardım eden bir milletiz. Yerli ve

yabancı bilim adamlarının yaptıkları bilimsel araştırmalarda asıl soykırıma uğrayan, kendi köyünde, kasabasında, vilayetinde katledilen masumların Türk insanı olduğunu belgelemelerine rağmen bunları kamuoyuyla paylaşamadılar. Özetle Doğu ve Güneydoğu'da Taşnak, Hınçak, Ramgavar, Veragöz adlı Ermeni çeteleri tarafından bir Türk soykırımı yapılmıştır. Osmanlı Hükümeti, 1919'da Paris Konferansı'nda verdiği muhtırada Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 519 bin Müslüman Türk ahalinin katledildiğini belgelemiştir. 29

Nisan 1918'de Gümrü'den 500 arabayla Ahılkelek'e götürülmekte olan 3 bin kadın, ihtiyar, çocuk ve erkek yolda öldürülerek katledildi" dedi.

Ermeniler'in çeşitli bölgelerde Türkler'e karşı yaptıkları yabaniliğin 4 Temmuz 1919'da artarak devam ettiğini söyleyen Kürkçüoğlu, "Osmanlı ülkesinde yaşayan Ermeniler, gördükleri dış yardım ve özendirmeler sonucu milli haysiyetimizi yaralayacak taşkınlıklardan başlayarak kanlı eylemlerini akıl almaz boyutlara varıncaya kadar götürdüler. Bu durum Osmanlı Hükümeti'nin çaresizliği nedeniyle gittikçe büyüdü. Bunun sonucu yabancı devletler, Türkiye'yi kendi aralarında parçalamaya başladılar. Bir istila

amacını güden Ermeniler, Nahcıvan'dan Oltu'ya kadar bütün Türk halkını katletmeye ve mallarını yağma etmeye başladılar. Türkleri bu bölgeden kaçırmak veya yok etmek, çoğunluğu sağlamak ve böylece Doğu Anadolu vilayetleri üzerindeki gayelerine ulaşmak istiyorlardı" diye konuştu.

Ermeniler'in Türkler'e yaptığı vahşetin belgelerle ve müzelerde gösterildiğini anlatan Kürkçüoğlu, "Bunların en çarpıcı örnekleri ise Erzurum'da 'Erzurum Katliam Müzesi', Kars'ta 'Kars Katliam Müzesi', Van'da 'Van Katliam Müzesi' kurularak belgeler halinde tüm dünyaya gösterilmektedir. Fakat Ermeniler'in yapmış olduğu lobiyi biz bir türlü haklı olduğumuz halde tam manasıyla yapamadık. Onun içindir ki bugün haklı ve milli davamızı belge ve bilgi ile anlatmamız gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Konferansı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gür, MHP İlçe Başkanı Murat Çıraklı ve çok sayıda davetli dinledi.

(HA-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title