Haberler

Sosyal medya fenomenine hapis cezasının gerekçesi açıklandı

Güncelleme:

Sosyal medyada "Pucca" takma ismini kullanan Pınar Karagöz'ün uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme suçundan 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı hazırlandı.

Sosyal medyada "Pucca" takma ismini kullanan Pınar Karagöz'ün "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme" suçundan 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı hazırlandı. Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hazırlanan 5 sayfalık gerekçeli kararda, sanık Karagöz'ün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımların, uyuşturucuyu övücü paylaşımlar olması nedeniyle ifade özgürlüğü kapsamına girmediği belirtildi.

"SOSYAL MEDYA İLE HÜKÜMETLER DEVRİLMİŞTİ"

Sosyal medyanın kitlelerce kullanıldığına işaret edilerek oluşturduğu etkiye değinilen gerekçeli kararda, "Bu imkanı kullanarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilmiştir. Bu nedenle sosyal medya aracılığı ile kitlelere ulaşma, onları etkileme, yönlendirme imkanı klasik basın araçları televizyon, radyo ve gazeteye kıyasla daha kolay, ucuz ve elverişli olmuştur. Bu da her yaştan kişinin erişim imkanı olan sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır." denildi.
Gerekçeli kararda, sanık Karagöz'ün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımında, "uyuşturucu kullanımının bir suç olmadığını, insanların geçimini sağlayabileceği bir ekmek kapısı olduğunu ima ettiği" savunuldu.

Sosyal medya fenomenine hapis cezasının gerekçesi açıklandı

"CEZANIN ALT SINIRINDAN UZAKLAŞILDI"

Sanığın başka bir paylaşımında ise uyuşturucu maddenin birçok çeşidinin olduğu ve kullanımı meşru bir madde olduğu algısı oluşturma çabası içerisinde bulunduğu anlatılan gerekçeli kararda, bunun neticesinde yönlendirmeye açık insanların ve özellikle iradeleri tam oturmamış gençlerin toplum için tehlike teşkil eden uyuşturucuya yönlendirilmesinin yolunun açıldığı bilgisi verildi. Gerekçeli kararda, sanığın sosyal medya profilinin herkese açık olması ve ulaştığı kişi sayısının çokluğu göz önüne alınarak, cezanın alt sınırdan uzaklaşılarak verildiği kaydedildi.

Sosyal medya fenomenine hapis cezasının gerekçesi açıklandı

MAHKEME NE KARAR VERMİŞTİ

Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi, "Pucca" takma ismini kullanan Pınar Karagöz'ün "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme" suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, söz konusu yayının ulaştığı kişi sayısını da göze alarak sanığı 7 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Sanığa verilen cezanın geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate alan mahkeme, sanık Karagöz'ün 5 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 333 gün karşılığı 66 bin 660 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar vermişti. Sanık Karagöz'ün 66 bin 660 lira adli para cezasını 24 eşit taksitte ödemesini kararlaştıran mahkeme, verilen cezaların ertelenmesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Medya Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (54)

tövbe est:

beter olsun biz sabahın altısında kalkıp bebeğimizi bırakıp işe gelelim oda oturdupu yerden hemde insanlara zararlı olan şeyleri özendirerek para kazansın. haram zıkkım olsun. bunun gibi pislikleri destekleyen özellikle sanatçı diye geçinen o rezillerede yazıklar olsun

16
19
yanıtYanıtla
kano:

YA HADİ BE ORDAN KADIN ESCOBAR DİZİSİ ÜZERİNDE DALGA GEÇEREK Bİ TWİTT ATTI DİYE VERİLEN CEZAYA BAK. HAYVANLARA TECAVÜZ EDİP KOLUNU BACAGINI KESİYORLAR 3 BİN LİRA CEZA VER SERBEST BIRAK. . KADINI TACİZ EDİYOR DOLMUŞTA OTOBÜSTE 2 BİN LİRA CEZA SERBEST. . KADINA TECAVÜZ EDİLİYOR MİNİ ETEĞİ VARDI 2 YIL HAPİS VERİYOLAR SONRA DA ONU 5 BİN LİRA PARA CEZASINA CEVİRTİP SERBEST BIRAKIYOLAR. ULAN BU ÜLKEDE EL KADAR BEBELERE TECAVÜZ EDİLİYOR ONLAR SERBEST KALIYOR. KADIN NAPMIIIIIIŞŞŞŞŞŞ BUNLARIN YANINDA?????

25
4
yanıtYanıtla
ZIRTO:

herkes haddini bilecek ARKADAŞ ONA KALMAMIŞ SOSYAL MEDYADAN ANLAMLI ANLAMI ABUK SUBUK MESAJLAR VERMEK. . . ÇOLUK ÇOCUK SAHİBİ EVLİ BARKLI KADININ HALİNE BAK YA. . .

yanıt4
yanıt2
ss:

hadi lan ordan. uyuşturucuya özendirmiş işte hayatı kararacak gençlerin acısına sebep olmuş

yanıt0
yanıt4
pisipisi:

Ağzına sağlık

yanıt2
yanıt0
kuçukuçu:

Beğenmeyen 3 kişide hayvanlara tecavuz edenlerden sanırım

yanıt1
yanıt0
gökhan altan:

escobar narcos dizisi üzerine geyik muhabbetli şeyler yazmış bizimkilerde ciddiye almış . ama bunlara dokunan ceza veren yok resmen bölücü pkk eylemlerini övücü askeri polisi hedef gösteren terör destekçisi hesaplar cirit atıyor. şikayet ediyoruz ceza yok gene fink atıyorlar

16
0
yanıtYanıtla
ASLI:

BU ÜLKEDE YAŞANMAZ ARTIK NE YAPIP EDİP AMSTERDEMA YERLEŞMEK İSTİYORUM HAYAT ORDA ÖZGÜR VE GÜZEL. BAŞKA AVRUPA KUZEY AMERİKA ÜLKELERİ YADA AVUSTRALYADA OLUR AMA AMSTERDAM EN BEYENDİĞİM ŞEHİR.

6
10
yanıtYanıtla
potokopisi:

''Beyendim'' diye yazan birini sanmam avrupa alsın ama yine de sen bilirsin.

yanıt8
yanıt0
ce e:

avrupa da yeteri kadar senden mevcut . . seni neden alsınlar ki ?

yanıt13
yanıt3
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title