Haberler

Son Dakika: Analizleri tamamlanan CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" verildi

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan (TİTCK) yapılan açıklamada; Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sağlık Bakanlığı tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen ve halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle mücadele kapsamında kullanılması planlanan 'CoronaVac 600 SU/0.5 ml IM Enjeksiyon Süspansiyon İçeren Flakon' isimli aşının halka hızlı erişiminin sağlanması için 'acil kullanım onayı' kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda bilimsel veriler değerlendirilirken, bir yandan da ülkemize ulaşan numuneler kurumumuz laboratuvarlarında 14 gün boyunca incelenmiştir. Bilimsel değerlendirmeler ve incelemeler sonucunda Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca ilgili aşı için 'acil kullanım onayı' verilmiştir."

ACİL KULLANIM ONAYI NEDİR?

Resmi Gazete'te Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliği'ne bulaşıcı hastalıklar kapsamındaki aşılar için "Acil Kullanım Onayı (AKO)" hükmü yayınlanan 10 uncu maddede şu bilgilere yer verildi;

Dünya Sağlık Örgütü veya Bakanlık tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden istisnai durumlarda kullanılacak ve ruhsatlandırmaya esas etkililik, güvenlilik ve kalite ile ilgili kapsamlı verilerin henüz sağlanamadığı aşılar için bu veriler sağlanıncaya kadar Kurum tarafından Acil Kullanım Onayı (AKO) verilebilir. Ruhsatlı bir ürünün terapötik endikasyonlarında değişiklik yapılması veya yenilerinin eklenmesi ile ilgili değişiklikler için AKO başvurusunda bulunulamaz. AKO başvurularına ilişkin iş ve işlemler bu Yönetmelik doğrultusunda yayımlanacak ilgili kılavuz hükümlerine göre yürütülür."

AKO başvurularına ilişkin iş ve işlemler, bu Yönetmelik doğrultusunda yayımlanacak ilgili kılavuz hükümlerine göre yapılacak. Yönetmeliğin hükümlerini Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı yürütecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fahrettin Koca Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500

Yorumlar (9)

ÖNCE SAĞLIK:

BU AŞININ 3. PHAZ AŞAMASI BİTMEMİŞ DAHA. . ÇİN AŞISINI ÖNCE SAĞLIK BAKANI OLSUN SONRA DİĞER KABİNE ÜYELERİ VE GÖNÜLLÜ DENEKLER. . SONRA BAKALIM NOLACAK. . . GİDİŞ İYİ DEĞİL. . ONAYI OLMAYAN AŞIYLA ÜLKEMİZ İNSANINA Bİ GÜZELLİK YAPILAVCAK YA. . HADİ HAYIRLISI. . İNŞALLAH KİMSEYE BİŞEY OLMASIN. . DEDİM YA ÖNCE SAĞLIK BAKANI VE ÇİN AŞISINI GETİRENLER OLSUN. . SONRA SIRAYA GİRELİM. .

8
8
yanıtYanıtla
cahillik:

batı ne derse o. batı yaparsa doğru. ödünüz kopuyo batının tersi olunca. ne zaman batıcı oldunuz anlamıyorum. bu aşı da bilimin bi ürünü çinde insanlara yapılıyor. başarılı olmasa çin bunu denemezdi

yanıt3
yanıt5
ADONİS:

CAHİLLİK: CEVABIM SANA. iNSAN HAYATINA N FAZLA DEĞER BATIDA VERİLDİĞİ İÇİN OLMASIN DEDİKLERİN.

yanıt2
yanıt1
aşı:

Bakan aşı oldu hadi bakalım sıra sende

yanıt0
yanıt0
gercek:

Saglik bakani yaptirdi ve bence bati sadece cin asisi oldugu icin istemiyor. Cunku buyuk abileri Amerika istemiyor

4
3
yanıtYanıtla
manuel:

bilimde gerisin sirf oy cekmek icin ucuz ne oldugu belli olmayan asiya onay veriosun ve kullandiriyorsun. allah millete sabir versin

3
4
yanıtYanıtla
Gir sıraya:

Cahil insan bakan oldu aşıyı adam güvenmese olurmu. Şimdi sıraya gir diyecem ama ne yazıkkı onda sana sıra sana ne zaman gelir Allah bilir

0
0
yanıtYanıtla
tursucu:

icerigini nerden biliyon , tursu suyu belki ))

yanıt0
yanıt0
YANLIŞ GİDİYOR İŞLER:

Sağlık Bakanı ve bilim kurulu üyelerinin yaptırdığı bu tek kullanımlık enjektörün içindeki aşı ile hastanelere flakon içerisinde giden aşı aynımı acaba?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title