Haberler

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Planımızı okulların 31 Ağustos'ta açılması için yaptık; ama şartlar elverişli olursa açarız

Güncelleme:

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Selçuk, koronavirüs salgını sürecinde eğitime ara veren okullar için "Planımızı okulların 31 Ağustos'ta açılması için yaptık; ama şartlar elverişli olursa açarız" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda "Tabii Mobil Uygulaması Tanıtım Programı"nda konuşuyor. Burada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Selçuk, "Planımızı okulların 31 Ağustos'ta açılması için yaptık ama şartlar elverişli olursa açarız" dedi.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bilim Kurulu ile istişare yaparak karar veriyoruz. Okulların açılacağı hafta ne olacağın bilinmez. Biz okul açılsın mı açılmasın mı diye karar verirken, Sağlık Bakanlığı'nın, Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı veriler, o tarihte açılıp açılmayacağını rahatlıkla ifade edebiliriz. Ama bugünden bunun beklenmesi doğru değil.

"EĞİTİMİN 31 AĞUSTOS'TA BAŞLAMASINI TEMENNİ EDİYORUZ"

31 Ağustos'ta açılmasını temenni ediyoruz. Sağlıklı bir ortam oluştuğunda bunu gerçekten ortaya koymak, gerçekleştirmek istiyoruz ve şartlar el verirse bunu gerçekleştirmek istiyoruz.

Tüm planlarımızı buna göre yaptık, aylardır hazırlanıyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın genel olarak tüm sektörler için hazırladığı rehberler söz konusu. Ama eğitim-öğretim ortamları için bunun biraz daha özelleştirilmesi gerek. Çok uyumlu bir çalışma yapıyoruz.

Son 1 hafta içinde defalarca çalışmamız oldu, bunun teknik altyapılarını ortaya koyabilmemiz için. Şayet okullar gerekli şartlar sağlanırsa 31 Ağustos'ta açılabilir denilirse biz bunu açarız, hiçbir sorun olmaz.

"UZAKTAN EĞİTİME HAZIRIZ"

Denilirse ki, 'Bir süre açmayın... Uzaktan eğitime devam edin' Biz uzaktan eğitime hazırız, hiçbir problemimiz yok. Eğer denirse ki 'Seyreltilmiş bir ders çizelgesiyle ve azaltılmış ders saatleriyle, karma model deneyin..." biz buna da hazırız.

Verilere bakar o tabloya göre hareket ederiz.

(Özel okullar yüz yüze eğitime başlayabilir mi? Seyreltilmiş sınıfta öğretmen ihtiyacı hissedilir mi? Sağlık çalışanı bulundurulacak mı?) Özel okullar için de bazı açıklamalar yaptık, 'isteyen okullarımız yüz yüze eğitimle ilgili faaliyetlerine başlayabilir.'

Öğretmen ihtiyacı şöyle izah edilebilir; bizim eğer derslerimiz seyreltilecekse, o zaman zaten öğretmenlerimizin dersleri de seyreltilmiş olacak. Öğretmenlerimiz yüz yüze daha fazla ders verme imkanına sahip olacak. Derslerin bir kısmı uzaktan bir kısmı yüz yüze verilecek. Senaryolardan birisi bu. Basında 'hibrit model' diye bahsedildi biz ona 'karma model' diyoruz, kısmı olarak yüz yüze, kısmi olarak uzaktan eğitimle yapılan model. Eğer öğretmenlerimizin yüz yüze eğitimde ders çizelgesi seyreltilecekse öğretmenlerin saatleri de seyreltilmiş olacak. Dolayısıyla öğretmenimizin daha fazla saati de olacak."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ziya Selçuk Selçuk Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (41)

Ölüm meleği:

Öğretmenler çok yattı.

14
20
yanıtYanıtla
Asalet:

Sen bir de gel bu süreçte öğretmenlerin neler yaptığını gör 1bir günümüz boş geçmedi canlı derslerin dışında eba dan kendi ders notlarımızla sürekli kontrol verip sürekli öğrencilerle haberleştik inan helal kavramını biliyorum ve çok rahatım üzerime düşeni yaptım yatmadım

yanıt3
yanıt2
Ziya:

Bence çok büyük bir risk alırlar. Bu lanet virüsün aşısı bulunmadan okulları açarlarsa vaka sayısı günlük 10 binleri bulur bütün öğrencilerde evde ki dedeleri ve nineleri hatta anne ve babalarını dahi kaybedebilirler.

23
8
yanıtYanıtla
Eser:

Bence açılırsa facia olur, gençlerimizi ve geleceğimizi riske atmanın bir anlamı yok.

18
11
yanıtYanıtla
ziyadan mektup:

öğrecilerin okuma aşkı ve şevki artık yok, okulları açmaya gerek de yok. verelim ellerine tablet, telefon, bilgisayar akşama kadar oyun oyun oyun hepsi olsun birer koyun

21
7
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ:

OKULLAR AÇILANA KADAR ÖĞRETMENLERİN HAK ETMEDİKLERİ MAAŞLARINI VERMESİNLER BAKALIM O ZAMAN OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK

11
11
yanıtYanıtla
Isso:

Çokkkkk doğru ozamn bakalım açılmasın diyebilirler mii

yanıt0
yanıt0
Öğretmen:

Atanamadin mi sen :)))

yanıt6
yanıt0
Hakmi:

Hak edip etmediklerini sen mi belirliyorsun. Öğretmenler elinde telefon pc ile gece ediyorlar. Daha stresli

yanıt6
yanıt1
Arif gsli:

Okul serviscisi bu ülkenin vatandaşı değil, öğretmen vatandaşı. Sercisçi olarak ahirete bırakıyorum

yanıt1
yanıt1
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title