Haberler

Son Dakika: Salgın tedbirlerini yerden yere vuran Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut geçici olarak görevden uzaklaştırıldı

Güncelleme:

Son dakika: Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut'un, Türkiye'deki koronavirüs sürecinde atılan adımlarla ilgili yayınladığı video sosyal medyada gündem yaratmıştı. Bugün uygulamada olan sokağa çıkma yasağı, maske takma zorunluluğu ve seyahat yasaklarının tamamının hukuka aykırı olduğunu iddia eden Akbulut, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), salgın tedbirlerini eleştirdiği videoyla sosyal medyada gündem olan Viranşehir Savcısı Eyüp Akbulut'u geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

"BU METİNLER HUKUKEN ÇÖP"

Salgında hukuk devletine yaraşmayacak uygulamalar görüldüğünü ve bunların büyük mağduriyetlere neden olduğunu iddia eden Akbulut, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Aşı ikna timleri kurulup insanlar aşılanıyor ve onay belgesi adı altında bir belge imzalatılıyor. Benim incelediklerimde biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi mevzuatın ön gördüğü şartları sağlayan ibareler o metinlerde yer almıyor. Bu metinler hukuken çöp. Çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken, ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızanın varlığından bahsedilemez.

"BEN İŞİM GEREĞİ GEREKLİ CESARETİ GÖSTERİYORUM"

Akbulut sözlerine, "Aşının prospektüsünde yer alan yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmıyorken, ortada aydınlatılmış rıza var denemez. Ben aşı karşıtı birisi değilim, mesleğim icabı adıma aşı tanımlandığı için araştırmaya başladım. Ve araştırırken de medyada bilimsel verilerle de desteklenen, tıp sahasında uzman kişilerin beyanlarını, raporlarını gördüm. Bunlar kan dondurucu ifadeler. Cumhuriyet savcısı bunları ihbar kabul edip soruşturma yapmak zorunda. Fakat bu dillendirildiği zaman insanlar cesaret edemiyor. Ben işim gereği gerekli cesareti gösteriyorum" ifadeleriyle devam etmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Viranşehir Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500

Yorumlar (16)

kadir engin:

Helal sana Öncelikle eğitimin hakkını vermişsin kral. Ben makamına saygılı ama kişiliğine hayran kaldım. Anne babana helal olsun ve saygılarımı sunarım. Takdire şayan bir hareket tebrik ediyorum.

273
47
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Konuşmak ve eleştirmek bu ülkede suç , herkes Ahaberi izlesin başka kanal izlemesin bunun dertleri bu ama helal olsun sana savcım

173
39
yanıtYanıtla
by nokta :

bizim tek derdimiz herşeyi biliyor gibi salça olmak. savcının görevi yasal işlem olarak ilerlemek medyada çıkıp medyatik olmak değil. hastalık şüphesi varsa kısıtlama olur diye saçmalamış bu hastalığı hissetmeden atlatanda var yoğun bakımda entübe olanda var.böyle bir durumda savcının hastalık şüphelisini bulup ona bu tedbirler uygulansın demeye getirmesi hastalığa kapı aralamış olmazmı herkesin yasakların dışında bireysel önlem alması gerikir

yanıt39
yanıt86
Tarık Tarık:

tamamen şova dönük açıklamalar. sn savcı ne demek istiyor, ne yapmak istiyor belli değil. pandeminin bitmesini mi istemiyor, istiyorsa bitmesi için ne yapmak gerekir bunu da söylemiyor. bir kaç hukuki terim kullanarak boy göstermekten öte bir yaklaşım değil bunlar. kanunlar, mevzuatlar yeterli değil, yeni kanunların çıkarılması gerekir dese anlarım ama çözüm önerisi yerine sadece laf laf laf. yakın zamanda bir siyasi partiden ya da barolarla ilgili bir seçimde aday olursa şaşırmamak gerek.

28
112
yanıtYanıtla
lüleburgaz:

Bu beklenen SON değil miydi?

123
11
yanıtYanıtla
Serdar turgut :

Dürüst savcılar görevden uzaklaştırılırsa ona adalet denemez birilerinin uydurma adaleti denir ancak..

95
20
yanıtYanıtla
ahmet say:

insanlar ne yapsın ellerini kollarını bağladılar medya ellerinde hukuk ellerinde merkez bankası ellerinde hesap soran yok karışan yok herşey ellerinde bazı insanlarda doğal olarak sosyal medya aracılıyla fikirlerini sunuyor bu gayet doğal sen hukukun üstünlüğünü bağımsızlığı ve denetlenebilir bir hükümet olsaydı zaten ekonomi bu durumda olmazdı zaten böyle haberlere maruz kalmazdın ne kadar özgürsen ekonomin okadar iyi olur tabi petrolün doğal gazın yoksa geçerlidir

68
16
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

bir atasözü der ki doğruyu söyleyeni...

67
14
yanıtYanıtla
Sefai ÖZTÜRK:

Sayın savcı sanırım senin salgında bir yakının ölmedi. Devletin tankına taş atmak askerini derdest etmekte suçtur. Dünyada salgın var sokağa çıkınca sayı yükseliyor insanlar ölüyor eve girince sayı düşüyor. Belki anayasamızda böyle olağanüstü durumlarla ilgili eksiklikler olabilir. Ancak bu şekilde hem de Cumhuriyet Savcısının çıkışı yakışmadı. Sözün özü senden Muhsin YAZICIOĞLU çıkmaz otur oturduğun yerde.

24
57
yanıtYanıtla
Samet Yalçın:

DR. Fatih ERBAKAN aşılar hakkındaki görüşünü halka bilgisini verdi. Açıklamasını dinleyip biraz düşünüldüğünde mantıklı kararlar verile bileceğine kanaat getiriyorum.

46
5
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title