Haberler

Son Dakika! Hrant Dink cinayeti davasında, 2 jandarma istihbarat görevlisinin tutuklanmasına karar verildi

Güncelleme:

Son dakika! Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, dönemin jandarma istihbarat görevlileri Volkan Şahin ve Veysel Şahin'in tutuklanmasına karar verildi. Mahkeme, görevlilerin cinayeti önceden bildiklerine dair deliller olduğuna hükmetti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 4'ü tutuklu, 13'ü firari 76 sanığın yargılandığı davada, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalar alındı.

SEGBİS İLE KATILDILAR

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu bazı sanıkların, tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılımı sağlandı.

CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanığın da hazır bulunduğu duruşmada, müdahil Dink ailesini avukatları temsil etti. Duruşmayı, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da izledi.

ÜÇ SANIK HAKKINDAKİ ADLİ KONTROL KARARI KALDIRILDI

Davada, sanıklar Ecevit Emir ve Ali Öz hakkındaki adli kontrol kararlarının duruşmaya gelerek takip etmeleri dikkate alınarak kaldırılmasına, sanık Emre Cingöz hakkındaki adli kontrolün de kaldırılmasına karar vererek bu sanıklar hakkındaki yurtdışına çıkış yasağının ise devamına karar verildi.

2 JANDARMA İSTİHBARAT GÖREVLİSİNİN TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

Davada mahkeme heyeti, sanıklar Veysal Şahin ve Volkan Şahin'in "dosya kapsamında cinayetin daha önceden bilgisi olan ve kendisine Coşkun İğci vasıtasıyla haberdar edilen kişilerden olması, sanıkların cinayeti daha önceden bildiklerine dair dosya kapsamında delillerin olması, mütalaada istenen ceza durumu, kuvvetli suç şüphesinin olduğu, sanıkların tutuklulukta geçen sürelerin azlığını" dikkate alınarak tutuklanmalarına, tutuklanmalarına yönelik yakalama emirleri çıkarılmasına karar verildi. Sanık savunmalarının alınmasına devam edilmesine karar verilen duruşma, 8 Ocak cuma gününe bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Agos Gazetesi Genel Yayın YönetmeniHrant Dink, 19 Ocak 2007'de Şişli'de Halaskargazi Caddesi üzerindeki Agos Gazetesi'nin çıkışında, 14:54'de yakın mesafeden yapılan üç el silah atışıyla öldürülmüştü.

Katil zanlısı olarak, 19 yaşındaki Ogün Samast adlı bir kişi, güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerin yayınlanmasından sonra, kendi babası tarafından polise ihbar edilerek Samsun otogarında sivil giyimli jandarma ve polis ekipleri tarafından yakalanmıştı.

Hrant Dink'in cenazesi, 23 Ocak 2007 Salı günü Şişli'de Agos Gazetesi önünde bir törenle başlarken, cenazeye katılanlar DİSK tarafından hazırlanan Türkçe, Ermenice ve Kürtçe "Hepimiz Hrant Dink'iz, hepimiz Ermeniyiz!" yazılı dövizler taşımıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Veysel Şahin Hrant Dink Jandarma Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (6)

Flv:

Yine hangi dengeler değişti acaba.

0
0
yanıtYanıtla
dede:

Allah rahmet eylesin.

0
0
yanıtYanıtla
yine biriler kullanıllp kenara atıldı:

yazık insan kendi vatanına hizmet etmeye korkar oldu

0
0
yanıtYanıtla
kafan iyimi:

adam öldürmek vatana hizmet mi , sezgin bey niye katılmış acaba davaya şimdi vurduranlar la kol kola geziyor chp . iki yüzlüler

yanıt1
yanıt0
CAN DEP:

Tek dilegim gercek adalet yerini bulsun, Hiranti unutmadik unutmayacagiz unuturmayacgiz..

0
0
yanıtYanıtla
iki yüzlülük:

hırant dink öldürülünce sokağa dökülenler şimdi fetö nün yanında yer alıyorlar , aynısını Muhsin başkana da yaptılar şimdi bunların aydınlatılmasını istemeyenler üniversiteleri ayaklandırma ve yeniden darbe söylemi içindeler. hadi sizde samimi olun destek verin araştırılsın

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title