Haberler

Son dakika haber | KMÜ öğretim üyesinin 'Tarım engel tanımaz' projesi sona erdi

Güncelleme:

Edinilen son dakika haberine göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Temiz'in "Tarım Engel Tanımaz: Özel Gereksinimli Çocuklarla Geleneksel Tarım ve Doğa Uygulamaları" adlı projesi sona erdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Temiz'in "Tarım Engel Tanımaz: Özel Gereksinimli Çocuklarla Geleneksel Tarım ve Doğa Uygulamaları" adlı projesi sona erdi.

Özel gereksinimli öğrencilerin günlük yaşam becerilerinin artması ve gelişimsel alanlarının desteklenmesi amacıyla hazırlanan ve TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında kabul gören proje ile özel gereksinimli öğrenciler üç hafta süren yedi farklı etkinlikte doğa, tarım ve hayvancılıkla ilgili 'yaparak ve yaşayarak' öğrenme becerisi elde etti. Öğrenciler proje kapsamında Dereköy mesire alanında küçükbaş hayvan otlatma ve süt sağımı, Karaman Özel Eğitim Meslek Okulunda aromatik bitki yetiştirme, ekmek, deri tulum peyniri ve yoğurt yapma, Çakırbağ Bölgesi elma bahçelerinde elma toplama ve meyve kurutma, Başak Un Değirmeni bahçesinde hedik kaynatma ve KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu laboratuvarında aromatik bitki yağı çıkarma ve esans yapımı gibi etkinliklerde bulundular.

Projenin son etkinliği olan ve KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen aromatik bitki yağı çıkarma ve esans yapımında Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül de öğrencilere eşlik etti. Rektör Akgül, ilk olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner ile birlikte Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Talaz'ı makamında ziyaret ederek yüksekokul bünyesinde gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi aldı. Ardından üniversite laboratuvar ortamında aromatik bitki yağı çıkaran öğrencilerle buluşan Rektör Akgül, başarıyla sonuçlanan projeden dolayı Proje Yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Temiz'i, özel gereksinimli öğrencileri, onlara rehberlik eden eğitmenleri ve projede emeği geçenleri tebrik ederek kendilerine katılım belgelerini verdi. Öğrenciler ise, Rektör Akgül'e hazırladıkları esansı sunarken projenin logosunun basılı olduğu şapka ve maskeyi hediye etti.

Özel gereksinimli öğrencilerle birlikte projenin tamamlanmasının sevinci içerisinde olduklarını belirten Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Temiz, "Üniversitenin bütün imkanlarından yararlanmamızı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Akgül'e, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Üner'e, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oktay Talaz'a, projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, projede emeği geçen herkese ve öğrencilerimize teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum" dedi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Temiz Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title